Haberler

Sağlık Bakanı Demircan, Şahbaz Şerif ile Görüştü

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Türkiye'nin Pakistan'la iş birliğinin güçlü bir şekilde devam edeceğini belirtti.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Türkiye'nin Pakistan'la iş birliğinin güçlü bir şekilde devam edeceğini belirtti.

Demircan, Pakistan Pencap Eyalet Başbakanı Şahbaz Şerif ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir araya geldi. Görüşmede sağlık alanında ikili ve bölgesel iş birliği konuları ele alındı.

Demircan, Şerif'e bir Osmanlı vazosu, Şerif de Demircan'a bir halı hediye etti.

Görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Demircan, "Geleceğe dönük projeler konusunda çalışma gruplarımız oluşuyor. Çalışma gruplarının üzerinde anlaşacağı özellikle sağlıkla ilgili konular ay sonuna doğru Lahor'da gerçekleştirilecek fuarda imza altına alınacak. Pakistan'la olan iş birliğimiz gelecekte güçlü bir şekilde devam edecek." dedi.

Şerif de verimli bir görüşme yaptıklarını ifade ederek, "Çok önemli projelerin başlangıcının ilk adımlarını atmış olduk. Bugüne kadar gerek hastanelerimiz gerekse sağlık personelimizin eğitimi olsun her türlü aşamada bizlerle birlikte oldular, desteklerini eksik etmediler. Arama kurtarmacılarımızı eğittiler. Bundan sonrasında bizi çok daha yukarılara taşıyacak, Pakistan-Türkiye iş birliğini ve kardeşliğini çok daha değerli noktalara getirecek olan ilişkilerimizi sürdürmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Demircan Pakistan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title