Haberler

Sağlam Gyo'nun Yüzde 50'si Halka Arz Edilecek

Ülker Grubu İştiraklerinden Sağlam Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Halka Arzı İçin SPK'dan İzin Çıktı. İMKB'de İşlem Gören 12. Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Olacak Olan Sağlam, Hisselerinin Yüzde 50'sinin Halka Arzı İçin 22-23 Şubat Tarihlerinde Talep Toplamaya Çıkacak.

Ülker Grubu iştiraklerinden Sağlam Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın halka arzı için SPK'dan izin çıktı. İMKB'de işlem gören 12. gayrimenkul yatırım ortaklığı olacak olan Sağlam, 22-23 Şubat tarihlerinde talep toplamaya çıkacak.

ŞİRKETİN YÜZDE 50'Sİ HALKA AÇILACAK

Sağlam Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, şirketin sermaye artırımı yaparak gerçekleştireceği halka arzda 7 milyon YTL nominal değerli hisse senetlerinin her birinin 1.10 YTL'den halka açılacağı bildirildi. Şirket hisselerinin yüzde 50'sinin halka açılacağının belirtildiği açıklamada, halka arzdan elde edilecek gelirin Sağlam GYO'nun projeleri için kullanılacağı kaydedildi. Açıklamaya göre, Sağlam GYO ve ortakları, küçük yatırımcıyı korumak amacıyla, halka arz edilen hisse senetlerinin İMKB'de işlem görmeye başladığı tarihten itibaren 90 gün süreyle bedelli sermaye artırımı yapmayacağını ve hisse satmayacağını da taahhüt etti.

Şirketin büyük ortakları arasında yüzde 25'lik eşit paylarla Murat Ülker ve Ahsen Özokur bulunuyor. Sağlam GYO'nun diğer ortakları arasında Ülker Ailesi'nin şirketlerinden Ülker Gıda, Üstün Gıda ve Yıldız Holding yer alıyor. Şirketin Genel Müdürlüğü'nü ise Ali Tekin yürütüyor.

"GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNDE KAYDA DEĞER CANLANMA VAR"

Sağlam GYO Genel Müdürü Ali Tekin, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, son dönemde depremler ve krizler nedeniyle küçülen gayrimenkul sektörünün kayda değer bir canlanma gösterdiğini belirtti. Gayrimenkul sektörünün arazi geliştirme, proje geliştirme, finansman, inşaat ve pazarlama olmak üzere beş ana ayaktan oluştuğuna işaret eden Tekin, "Biz bu sektör içinde ilk üç ayakta var olacağız. Hem arazi, hem bu arazilerin üzerinde en uygun projelerin geliştirilmesini sağlarken, gerek yurtiçi gerekse yurtdışı piyasalardan projelerin finansmanına yönelik çalışmalarımız da olacak" dedi.

"MORTGAGE İLE KONUT TALEBİ ARTACAK"

Bu yıl yasalaşması beklenen ipoteğe dayalı konut finansman modeli Mortgage ile birlikte konuta olan talebin daha da artacağını dile getiren Tekin, şöyle konuştu:

"Şu anda GYO portföylerinde devam eden yatırımların büyük bölümünü alışveriş kompleksleri oluşturuyor. 2006'nın ilk dokuz ayında GYO portföyleri içinde en büyük payı yüzde 39 ile alışveriş merkezleri, yüzde 23 ile iş merkezleri aldı. Ancak ipoteğe dayalı konut finansman sistemi de realize olduğunda, GYO'ların bu alana yönelimi hızlanacak."

"EN AZ 3 MİLYON ADET YENİ EVE İHTİYAÇ VAR"

Ali Tekin, Türkiye'de 20-34 yaş arası grubun yaklaşık 19 milyon ile toplam nüfusun yüzde 27'sini oluşturduğunu, 2025 yılında nüfus artış hızındaki azalmaya rağmen bu oranın yüzde 22'lerde olacağının öngörüldüğünü ifade ederek, "Bu kitlenin yeni konuta ihtiyacı olacağı düşünüldüğünde konuta olan talebin daha uzun süre devam edeceği görülüyor. Sadece nüfus artış oranı dikkate alındığında bile en az 3 milyon adet eve ihtiyaç var" dedi.

"CİDDİ ANLAMDA KONUT KREDİSİ KULLANANLARIN ORANI YÜZDE 3"

Türkiye'de sadece nüfusun yüzde 3'ü ciddi anlamda konut kredisi kullandığına dikkat çeken Tekin, Türkiye'de konut kredilerinin Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'ya (GSYİH) oranının yüzde 0.3 olduğunu vurguladı. Tekin, bu oranın AB'nin yeni üyelerinden Polonya'da yüzde 15, Avrupa genelinde yüzde 40, ABD'de ise yüzde 50'ye ulaştığını kaydetti.

"LEVENT'TE A SINIFI OFİSLERİN DOLULUK ORANI YÜZDE 98"

Türkiye'de yüksek kaliteli ofis alalarına yönelim fiyatlarının ve doluluk oranlarının sınıra dayandığını belirten Tekin, İstanbul ofis piyasasının merkezi Levent'te A sınıfı ofislerin doluluk oranının yüzde 98'e ulaştığını dile getirdi. Tekin, Türkiye genelinde 80 alışveriş merkezinin yüzde 65'ten fazlasının üç büyük ilde faaliyet gösterdiğini ifade ederek, İstanbul'un 36 alışveriş merkezi ile yüzde 42'lik paya sahip olduğunu, Ankara'nın ise 12 merkezle yüzde 16 payı bulunduğunu söyledi.

"ABD'DEKİ GYO'LARIN TOPLAM AKTİFLERİ 324 MİLYAR DOLAR"

Tekin, GYO'ların dünyada en yaygın olduğu ülke olan ABD'de 300'ün üzerinde GYO'nun toplam aktiflerinin 324 milyar dolara ulaştığının altını çizerek, Türkiye'de ise 1995 yılında yasal düzenlemesi tamamlanan GYO'ların 1997 yılından itibaren borsada işlem görmeye başladığını hatırlattı. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title