Haberler

Sağlam Gyo'dan Sermaye Artırımı

Sağlam Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (Sağlam Gyo), Sermayesini 14 Milyon YTL'den 56 Milyon YTL'ye Çıkarmak İçin Ortaklarına Davet Yapacak.

Sağlam Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (Sağlam GYO), sermayesini 14 milyon YTL'den 56 milyon YTL'ye çıkarmak için ortaklarına davet yapacak.

Sağlam GYO'dan yapılan açıklamada, Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) izin alan Sağlam GYO, yüzde 300'lük sermaye artırımı için 16 Ekim-6 Kasım 2007 tarihleri arasında yatırımcılarını artırıma katılmaya davet ettiğini bildirdi. Davet sonrası Sağlam GYO'nun sermayesinin 14 milyon YTL'den 56 milyon YTL'ye çıkmış olacağı kaydedildi.

2007 yılının Şubat ayında 7 milyon YTL olan sermayesini yüzde 100 oranında bedelli arttırarak halka açılan Sağlam GYO, operasyon sonrasında, kuruluşundan bu yana sermayesini 8 kat büyütmüş olacak. Halka arz sırasında portföyünde iki gayrimenkul bulunan Sağlam GYO'nun şu anda portföyünde 5 adet gayrimenkul ve gayrimenkule dayalı şirket iştiraki bulunuyor.

Yatırımcılarla birlikte kademeli ve kontrollü büyüme stratejisini benimsediklerini belirten Sağlam GYO Genel Müdürü Ali Tekin, "Böylece hem zaman zaman yaşanan dalgalanmalardan minimum düzeyde etkilenmeyi hem de önümüze çıkabilecek fırsatlardan yararlanabilmeyi amaçladık. Önümüzdeki dönemden sonra, sermaye artırımı sonucunda sağlanacak fonla, aynı strateji doğrultusunda büyümeyi sürdüreceğiz" dedi.

Halka açılıştan bu yana Antalya Bizim Toplu Tüketim binasının, İstanbul Kadıköy ilçesinde Zitaş Blokları ve İstanbul Erenköy'de Bağdat Caddesi İş Merkezi'nin, Sağlam GYO'nun portföyüne kazandırıldığını belirten Ali Tekin, şöyle devam etti:

"Bundan sonra da karlılığına inandığımız gayrimenkul veya projelerine yatırımımız sürecek. Farklı sektörlerde gayrimenkullere yatırım yaparak riskleri minimize etmeye ve özellikle yatırımlarımızın bir bölümünün düzenli kira geliri getirmesine özellikle dikkat ediyoruz."

Ülker Şirketler Topluluğu iştirakleri arasında yer alan Sağlam GYO, son olarak İstanbul Zeytinburnu'nda ihaleye çıkan 15 bin 500 metrekare arsayı satın alan Ottoman Gayrimenkul Yatırımları İnşaat ve Ticaret A.Ş.'nin yüzde 10 hissesini alma kararını açıklamıştı.

(CHT-SN-SN-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title