Haberler

Sağlam: "Bobo'nun Seçilmesi Bize Gurur Verdi"

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Bobo'nun Brezilya Milli Takımı'na Seçilmesinin Kendilerini Mutlu Ettiğini ve Gururlandırdığını Söyledi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Bobo'nun Brezilya Milli Takımı'na seçilmesinin kendilerini mutlu ettiğini ve gururlandırdığını söyledi.

Sağlam, "Kadromuzda bulunan bir oyuncunun bu şekilde onurlandırılması bizi mutlu etti. İlk kez çağrılıyor. Bunun devamlılığı çok önemli. Bu konuda hem kendisine hem bize büyük görevler düşüyor. İnşallah bugün Brezilya Milli Takımına gönderdik, yarın Delgado'yu Arjantin Milli Takımına göndeririz. Dolayısıyla eskisinden çok daha değerli ve renkli bir ekip haline geliriz" dedi.

Yeni transfer Gordon Schildenfeld'e de değinen Sağlam, ''Daha önce izlediğimiz oyuncuydu. Dinamo Zagreb'de 2 oyuncuyla ilgilendik. Ama ilk dönemde kulüp Schildenfeld'i satma gibi düşünceleri olmadığını söyleyince Drpiç'e yöneldik. Drpiç'de de bazı sorunlar çıkınca; başkanımızın Dinamo Zagreb başkanı ile kurduğu iyi ilişkilerden dolayı Schildenfeld'i satma kararı aldılar'' şeklinde konuştu.

Sağlam, Schildenfeld'in, Drpiç'den biraz daha maliyetli olduğunu kaydederek, ''Ama daha genç ve daha uzun vadede Beşiktaş'ın faydalanacağı, önümüzdeki yıllarda da verdiğimiz paranın kat kat fazlasını alabileceğimiz kalitede bir oyuncu transfer ettik'' dedi.

Bir yabancı oyuncu daha transfer etme haklarının bulunduğunu anlatan Sağlam, ''Değerlendirmesini yapacağız. Eğer gerek görürsek, maliyeti fazla olmayan bir oyuncuyu almak istiyoruz. Ama bu konuda kesin bir fikrimiz de yok'' şeklinde konuştu.

Sağlam, Hırvat futbolcu Drpiç'i almamaları ile ilgili bir soru üzerine de şunları söyledi:

''Oyuncunun geçmişinde yaşadığı sıkıntılar belki kendi ülkesinde doğal karşılanabilir. Ama bizim ülkemizin ahlaki değerlerine pek uymuyor. Beşiktaş Kulübü'nün bu gibi olaylara bakış açısını hep beraber gördük. Nouma olayı yaşandı. Hep Beşiktaşlılık duruşundan, futbolda temizlikten bahseden bizlerin bu konuya kayıtsız kalmaması gerekiyordu, bu nedenle transferi askıya aldık.''

Ertuğrul Sağlam, CAS'ın futbolcu transferi ile ilgili son kararını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine de ''CAS'ın kararının dünya ve Türk futboluna nasıl yansıyacağını kısa sürede göremeyeceğiz. Oyuncuya fazla para veren söz sahibi olacak. Oyuncu daha fazla para alacak, bu da takım içindeki dengeleri oynatacak. Bekleyip göreceğiz'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title