Haberler

Sağanak Yağmurlar Güzelhisar Barajını Doldurdu

Sağanak yağmurlar Güzelhisar Barajını doldurduİZMİR - İzmir'in Aliağa ilçesinde, 450 kilometre karelik yağış alanında konuşlu olan Güzelhisar Barajında doluluk oranı yüzde 85'e yükseldi.

Sağanak yağmurlar Güzelhisar Barajını doldurdu

İZMİR - İzmir'in Aliağa ilçesinde, 450 kilometre karelik yağış alanında konuşlu olan Güzelhisar Barajında doluluk oranı yüzde 85'e yükseldi. Güzelhisar Barajı'nda doluluk oranının hızla artmasıyla birlikte baraj kapakları açıldı ve kontrollü su tahliyesine başlandı.

Hafta sonu Aliağa ve çevresinde etkili olan sağanak yağışlar, Güzelhisar Barajında yüzde 72 olan doluluk oranını yüzde 85'e kadar çıkardı. Mülkiyeti Petkim Petro Kimya Holding'e ait olan ve 107 metre azami doluluğu ile havzasında 138 milyon metre küp su depolayabilen Güzelhisar Barajında, yükselen su seviyesini düşürmek için kontrollü olarak su bırakılmaya başlandı.

138 milyon metreküplük su kapasitesine sahip olan ve İzmir'in günlük 52 bin metre küplük içme suyu ihtiyacını karşılayan Güzelhisar Barajı, 124 milyon metreküp su kapasitesine ulaşınca olası sel baskınlarına karşı baraj kapakları açılarak su tahliyesi yapıldı.

Hafta sonu İzmir genelinde etkili olan sağanak yağışlar, en çok Seferihisar ilçesinde konuşlu olan Ürkmez Barajına yaradı. Baraj yüzde 92'lik doluluk oranına ulaştı. Ürkmez Barajından sonra en fazla dolan baraj yüzde 85 ile Güzelhisar Barajı oldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Güzelhisar Aliağa İzmir Genel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title