Haberler

Sağanak Etkili Oldu

Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Murat Asar, sağanak yağışın Orta ve Doğu Karadeniz’de etkili olduğunu belirterek, Ordu’da metrekareye 82.4 kilo yağmur düştüğünü açıkladı.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Murat Asar, sağanak yağışın Orta ve Doğu Karadeniz'de etkili olduğunu belirterek, Ordu'da metrekareye 82.4 kilo yağmur düştüğünü açıkladı.

Yapılan tahminler doğrultusunda, 13 Ekim 2015 Salı günü sağanak yağışın Orta ve Doğu Karadeniz'de etkili olduğunu belirten Murat Asar yaptığı açıklamada, "Yağışlar, özellikle Samsun'un doğusu ile Ordu hattı boyunca zaman zaman etkisi artırarak hayatı olumsuz yönde etkiledi. Salı öğleden sonra başlayan yağışların akşam saatlerinde bölge geneline yayıldığı, gece saatlerinde zaman zaman kuvvetli sağanak şeklinde döndüğü görüldü" dedi.

Murat Asar, 14 Ekim 2015 Çarşamba sabahı itibariyle son 24 saat içinde bölge genelinde bazı merkezlerde kaydedilen yağışlar hakkında şu bilgileri verdi: "Ordu/merkez 82.4, Ordu/İkizce/Şenbolluk 41.1, Ordu/İkizce/Kırlı 25.7, Samsun/Salıpazarı/Düzdağ 27, Salıpazarı merkez 10.4, Çarşamba 9.6, Terme/Kozluk 12.2, Samsun/Atakum 4, Tekkeköy 0.6, Bafra 21.8 kg/m2 olarak ölçülmüştür. Halihazırda devam eden yağışların, Cuma öğle saatlerine kadar hafifleyerek ve aralıklarla kısa süreli devam etmesi, Cuma gününden itibaren ise bölgeyi tamamen terk etmesi beklenmektedir. Önümüzdeki hafta ortasına kadar da bölgede, kayda değer yağış beklenmemektedir."

Ordu'da dün akşam metrekareye 82.4 kilo yağmur düşmesi sonucu Altınordu ilçesinde yollar göle dönerken, bazı iş yerlerini de su basmıştı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Doğu Karadeniz Samsun Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title