Haberler

Safranbolu'ya Gelen Turist Sayısında Artış

Karabük'ün Safranbolu İlçesinde, Ocak ve Şubat Aylarında Geçen Yılın İlk 2 Ayına Göre Konaklayan Yerli ve Yabancı Turist Sayısı, 4 Bin 8 Kişi Artarak 20 Bin 136 Oldu.

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, ocak ve şubat aylarında geçen yılın ilk 2 ayına göre konaklayan yerli ve yabancı turist sayısı, 4 bin 8 kişi artarak 20 bin 136 oldu.

AA muhabirinin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, 18. ve 19. yüzyıl ile 20. yüzyılın başlarında yapılan yaklaşık iki bin konağın koruma altında olduğu Safranbolu'da, bu yılın ilk iki ayında geçen yıla göre ziyaretçi sayısının artması yüzleri güldürdü.

Yerli turistlerin yanı sıra Güney Kore, Tayvan, Fransa, Japonya, Kanada, Romanya, Almanya ve İsrail gibi ülkelerden gelen turistlerin ilgi gösterdiği Safranbolu'ya geçen yılın ilk iki ayında konaklayan yabancı turist sayısı 2 bin 167 iken, bu yılın ilk iki ayında 3 bin 78'e ulaştı.

Yerli ziyaretçi sayısı ise geçen yılın ilk iki ayında 13 bin 966, bu yılın ilk iki ayında da 17 bin 58 kişiye yükseldi. Böylece, bu yılın ilk iki ayında konaklayan toplam turist sayısı bir önceki yıla göre 4 bin 8 artarak 20 bin 136'ya ulaştı.

Kaymakam Gökhan Azcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, genelde 3 katlı ve ihtiyaçlara uygun yapılmış konakların bulunduğu Safranbolu'nun, 4 mevsim turist ağırladığını ve her geçen yıl turist sayısında artış yaşandığını söyledi.

Konaklayan turistlerin yanı sıra günübirlik gelenlerle yılda 500 bin ziyaretçiyi ağırladıklarını anlatan Azcan, şöyle dedi:

"İlçemiz tarihi zenginliklerini korumadaki başarısı ile Dünya Miras Listesinde yer almaktadır. Bu eşsiz zenginliklerimizi atalarımızdan devraldık ve gelecek kuşaklara aktarmak için çalışıyor, bu yolda zaman harcıyoruz. Kültürel zenginliklerimizi korurken diğer taraftan turizm alanında da gayretler gösteriyoruz. İlçemizin kültürel varlıklarının yanında hiçbir yerde bulunmayan eşsiz zenginliklerini de duyurmak için çalışmalar yapıyoruz.

Ülkemizde en kaliteli safran ilçemizde üretilmektedir. Safranımızı tescilleyerek 2011'i 'Safran Yılı' ilan ettik. Yıl içinde çeşitli etkinliklerimiz olacak. Yurt içi ve dışında tanıtım faaliyetlerimiz her gün artarak devam etmektedir. İlçemize gelen turistlerimizin daha çok zamanlarını çalabilmek için her türlü gayreti sarf ediyoruz."

- KARABÜK

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title