Haberler

Safranbolu Safranı Yayım Projesi Kapsamında 'Tarla Günü' Etkinliği Düzenlendi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ’Dünyanın En Pahalı Baharatı Safranbolu Safranı Yayım Projesi’ kapsamında Karabük’te ’Tarla Günü’ etkinliği düzenlendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 'Dünyanın En Pahalı Baharatı Safranbolu Safranı Yayım Projesi' kapsamında Karabük'te 'Tarla Günü' etkinliği düzenlendi.

Etkinlik ilçeye bağlı Yukarı Çiftlik köyünde safran hasadını sürdüren İsmail Yılmaz'ın 13 dönümlük tarlasında gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan Vali Yardımcısı Osman Yenidoğan ile Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer, zerde tatlısı için kaynatılan kazana safran boşalttı. Daha sonra tabaklara doldurulan zerde tatlısı konuklara ikram edildi. Etkinlik kapsamında Yenidoğan ve Ürkmezer, diğer protokol üyeleri ve katılımcılarla birlikte tarlada yapılan hasada katılarak safran topladı.

Vali Yardımcısı Osman Yenidoğan, safranın büyük bir zenginlik olduğunu söyleyerek, "Tarımsal üründe başarılı olmak için erkenci, geçici ya da ürününüzün özel bir avantajının olması lazım. Son yıllarda coğrafi ürün tescilleri ve yöresel ürünler çok önemli yer tutmaya başladı. Bu anlamda Safranbolu özel bir kültür, özel bir yapı, üzerine safran gibi bir bitkiyle taçlanmış olması işin en büyük güzelliği" dedi.

Karabük Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Şahin ise Karabük tarımı için spesifik bir önemi olan Safranbolu safranının, dünyanın en pahalı baharatı olma unvanını taşıdığını belirtti. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Safranbolu Yenidoğan Karabük Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title