Haberler

Safranbolu Kaymakamı Azcan Açıklaması

Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan, "2011 yılında turist sayımızda yüzde 27 gibi bir artış yaşadık" dedi.

Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan, "2011 yılında turist sayımızda yüzde 27 gibi bir artış yaşadık" dedi.

Azcan, düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, 18, 19. ve 20. yüzyılın başlarında yapılan yaklaşık iki bin konağın koruma altında olduğu ilçede, her geçen yıl ziyaretçi sayısının artmasının yüzlerini güldürdüğünü söyledi.

İlçede, geçen yıl 204 bin konaklayan ve yaklaşık 600 bin günübirlik turisti ağırladıklarını aktaran Azcan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bir önceki yıla oranla 2011 yılında turist sayımızda yüzde 27 gibi bir artış yaşadık. 1 milyon turist hedefi için bir plan dahilinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Dünya Miras Şehirleri Listesinde yer alan ve her geçen yıl turist sayısını arttıran Safranbolu, yıl boyunca ilçeye gelen turist sayısını bir milyon olarak hedefledi. Bu yıl Batı Karadeniz Kalkınma Ajansına (BAKKA) kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde yıl boyunu kapsayacak bir proje hazırladık. Karadeniz bölgesine gezi programı yapan bir turist, bu program içerisine Safranbolu'ya da geliyor."

Azcan, ilçenin birçok güzelliğinin bulunduğuna işaret ederek, "Kırsal alanlardaki güzelliklerimizi de ön plana çıkarmak istiyoruz. Safranbolu ya gelen turist hem sporunu yapsın, kahvaltısını, yemeğini yesin, hem de o tarihi ve doğal doku içinde gezilerini yapsın. BAKKA'ya sunduğumuz diğer bir projemiz de Safranbolu tarihi çarşıdan başlayıp, Yazıköy kanyonu içerisindeki değirmen ile Konarı köyüne devam eden tarihi katır yolu. Burada beş tarihi su değirmeni ve köprüler bulunuyor. 3.5 kilometrelik bir harika parkurda yürüyorsunuz. Yörük köyüne uğrayıp akşam üstü Safranbolu'ya varıyorsunuz. Bu parkurda bir günü yöresel kahvaltı ile yöresel yemeklerimizi yiyorsunuz. Akşam da tarihi Safranbolu evlerinde konaklayıp gezinin yorgunluğunu atıyor ve keyfini çıkartıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

- KARABÜK

Kaynak: AA / Yerel

Safranbolu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title