Haberler

Safranbolu'dan Kısa Kısa

Safranbolu Kültür Eğitim Merkezinde (SAKEM) takı tasarım kursu başlatıldı.

Safranbolu Kültür Eğitim Merkezinde (SAKEM) takı tasarım kursu başlatıldı.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Fatih Ürkmezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, yüzlerce faklı branşta 8 ayrı şubede vatandaşlara hizmet verdiklerini söyledi.

Kadınların vazgeçilmez aksesuarları arasında yer alan takıları kendilerinin üretebildiğini ifade eden Ürkmezer, "El işi göz nuru takılar yapan kursiyerler, takı tasarımını öğrenerek meslek sahibi olmanın yanı sıra kendi zevklerine göre modern takılar üretmeyi öğreniyor. Eğitim yaşam boyu devam ettiği algısını güçlendirerek katılımı artırmak için SAKEM'de her yaş grubuna uygun kurslar açıyoruz." diye konuştu.

Cadde ve sokaklar yıkanıyor

Safranbolu Belediyesi Temizlik İşleri ile Park Bahçeler müdürlükleri tarafından cadde ve sokaklarda yıkama ve ilaçlama çalışması yapıldığı bildirildi.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Fatih Ürkmezer, ilçe sınırları içerisindeki parklar, yeşil alanlar, sulama kanalları, fosseptik çukurları ve atık suların deşarj noktalarının ilaçlandığını belirtti.

Ekiplerin belirli periyotlar halinde çalışmalarına devam ettiğini aktaran Ürkmezer, "Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de yine belirlenen program dahilinde mahalle, cadde ve ara arterlerde yıkama çalışmalarına devam ediyor. Belediye olarak vatandaşlarımızın hayatlarını çok daha rahat idame ettirebilmeleri adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. Amacımız daha öncede söylediğimiz gibi daha yaşanılır bir Safranbolu." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title