Haberler

Safranbolu'daki Belediye Başkanına Taşlı Saldırı Olayı

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, dün bir baba ve iki oğlunun taşlı saldırısına uğraması ile ilgili, "Eğer yalnız olsaydım belki şu anda cenaze namazım kılınıyor olabilirdi" dedi.

Aksoy, makamında düzenlediği basın toplantısında, kendisine taşlarla saldıranların daveti üzerine olayın yaşandığı yere gittiğini ve saldırının mücavir alanda imar yasalarını uygulamalarından kaynaklandığını söyledi.

Saldırıya da uğrasalar asla kanunsuz işlere izin vermeyeceklerini vurgulayan Aksoy, "Evlerine gittiğim Ahmet Türk'ün evinin önünde saldırıya uğradık. Ben oraya yasaların sadece bir yere değil o bölgenin tamamına uygulandığını anlatmaya gittim. İmar uygulamasından kaynaklanan arazi kaybından dolayı bana saldırıldı. Saldırganlar arazilerinin geri verilmesini istedi. 3 cümle etmeden, küfür ve hakaretlerle üzerimize yürüdüler. Eğer yalnız olsaydım belki şu anda cenaze namazım kılınıyor olabilirdi" diye konuştu.

İmar uygulamasının genel bir uygulama olduğunu ifade eden Aksoy, şahsa özel bir uygulama yapmadıklarını, oradaki binaların tamamen kaçak olduğunu belirtti.

Aksoy, görevini layığı ile yapmaya çalışan bir kamu görevlisi olduğunu aktararak, şöyle konuştu:

"Bu uygulama tüm Safranbolu'da yaptığımız uygulamanın aynısıdır. Kişiye özel bir düzenleme değildir. Bu vatandaşın görevini yapmaya çalışan bir belediye başkanına canına kast ederek saldırmasını kanun nezdinde de iyi karşılanmayacağını tahmin ediyorum. Şunu herkes iyi bilmeli ki biz bu tür baskı ve kaba davranış, cana kast eden hareketlerle doğru bildiğimiz yapmaktan geri durmayız. Safranbolu'da kanunlar ve kurallar işletilecek. Herkes için işletilecek. Safranbolu'nun isminin bu şekilde ulusal medyaya çıkmasından çok büyük rahatsızlık duydum. Bu kent huzur ve barış kentidir."

Basın toplantısına, AK Parti Karabük İl Başkanı Ömer Ayar, Eskipazar Belediye Başkanı Dursun Baş, Ovacuma Belde Belediye Başkanı Recep Coşkun, Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, Yortanpazarı Belde Belediye Başkanı Yılmaz Tiryaki, belediye meclis üyeleri ve kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.

-Olay-

Dün ilçeye bağlı Bostanbükü Köyü Esenler Mahallesinde Ahmet Türk'e ait 5 katlı bir inşaatın imar ve ruhsat ile ilgili sorunlarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Türk ile oğulları Ziya ile Alparslan'ın önce sözlü saldırılarına sonra da taşlı saldırısına maruz kalmış ve makam aracına atılan bir taş sonucu yaralanmıştı.

Olayı gerçekleştiren Türk ve iki oğlu gözaltına alınmıştı.

Muhabir: Ahmet Özler/Sinan Özmüş

Yayıncı: J.Jale Müminoğlu - KARABÜK

Kaynak: AA / Yerel

Necdet Aksoy Safranbolu Ahmet Türk Karabük Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title