Haberler

Safranbolu´da Safran Hasadı Şenliği

Karabük'ün Safranbolu İlçesi'nde Düzenlenen 'Safran Hasadı Şenliği'nde Safrandan Yapılan Ürünler Tanıtılarak, İkramlarda Bulunuldu.

Karabük'ün Safranbolu İlçesi'nde düzenlenen Safran Hasadı Şenliği'nde safrandan yapılan ürünler tanıtılarak, ikramlarda bulunuldu.

Safranbolu Kaymakamlığı ve İlçe Tarım Müdürlüğü safran üreticileri ile pazarlamacı ve ürünü işleyecek esnafı bir araya getirmek amacıyla Cinci Han Otel'de, 1'inci Safran Hasadı Şenliği düzenledi. Etkinliğe, Karabük Valisi İzzettin Küçük, Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan, Safranbolu 125. Er Eğitim Alay Komutanı Albay Ahmet Adnan Şimşiroğlu ve safran üreticileri katıldı.

Bu yıl 29,5 dekarlık alanda 34 safran yetiştiricisi ekim yaparken, 12 kilo safran elde edilmesi hedefleniyor. İlaç ve gıda sanayinde kullanılan safranın gramının 15-20 TL arasında satılması planlanıyor. Safranbolu'daki hasattan elde edilen safran ile kazanlarda yapılan safranlı badem pilavı ve safran çayı konuklara ikram edildi. Japon turistler safranlı ürünlerin yapılışını ilgiyle izledi.

Safranbolu İlçe Tarım Müdürü Çetin Ayvalık, safranın ülkemizde yoğun olarak sadece Safranbolu'da yetiştirildiğini belirterek, "Uygulanan projelerle bugün 10 köyümüzde safran yetiştiriciliği yapılmaktadır. Piyasa değeri 1 liranın altındaki İran safranı sarı partiküllerle karıştırılarak, yine ekonomik değeri olmayan aspir çiçekleri de sarı partiküllerle karıştırılarak 15-20 liradan Safranbolu safranı diye pazarlanmaktadır. Haksız kazançtan ibaret olan ve üretimi baltaladığını düşündüğümüz bu uygulamanın Safranbolu safranının tescili işlemlerimizin tamamlanmasına müteakip son bulacağını düşünüyor, bu konuda ilçemizin bütün kurumlarıyla gerekli önlemleri alacağımızı belirtmek istiyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title