Haberler

Safran Yetiştiren Kadın Çiftçiye Altın Ödülü

Osmaniye’nin Hasanbeyli ilçesine bağlı Yanıkkışla Köyü’nde ’safran’ yetiştiriciliği yapan Meryem Pınar’a, ’Başarılı Kadın Çiftçi’ ödülü verildi.

Osmaniye'nin Hasanbeyli ilçesine bağlı Yanıkkışla Köyü'nde 'safran' yetiştiriciliği yapan Meryem Pınar'a, 'Başarılı Kadın Çiftçi' ödülü verildi.

Proje kapsamında arazisinde safran ekimi yapılan ve ilk çiçekleri açmaya başlayan Meryem Pınar, Osmaniye Ziraat Odası Başkanı Bahadır Sezgin tarafından Vali Ömer Faruk Coşkun'un il müdürlüğünü ziyareti sırasında tam altın ile ödüllendirildi.

2017 yılı için programa alınan proje bütçesinin 30 bin lira olduğunu ifade eden Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, "Bakanlığımız Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığının koordinasyon ve desteği ile Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Programı çerçevesinde "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor" programı kapsamında "Osmaniye'de Kadın Eliyle Safran Yetiştiriciliği" projesi 2017 yılı içerisinde uygulanmaya başlandı. Bu program kapsamında Hasanbeyli ve Bahçe ilçelerimizden toplam 14 kursiyer İŞKUR işbirliği ile 11 gün süreli "Çiçeklerinden Faydalanılan İlaç ve Baharat Bitkileri Safran Yetiştiriciliği" eğitimini alarak sertifika almaya hak kazandı. İlimizde uygulamaya başlanan çalışma kapsamında Hasanbeyli ilçemizde 2 adet, Bahçe ilçemizde 1 adet olmak üzere toplam 3 adet demonstrasyon sahada uygulama gerçekleşti. Bu uygulamalar içinde eğitimlerin ardından tespit edilen arazilere üğustos ayında safran soğanları ekimi yaptırıldı. Her aşaması teknik personelimizin denetiminde yürütülen projede ilk safran çiçekleri de hasat edilmeye başlandı" dedi. - OSMANİYE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Hasanbeyli Osmaniye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title