Haberler

Safiye Soyman'dan Zeki Müren Müzesi'ne Duygulu Ziyaret

Türk Sanat Müziği sanatçısı Safiye Soyman ve eşi Faik Öztürk, bayram tatilini geçirdikleri Bodrum'da, Zeki Müren Sanat Müzesi'ni ziyaret etti.

Türk Sanat Müziği sanatçısı Safiye Soyman ve eşi Faik Öztürk, bayram tatilini geçirdikleri Bodrum'da, Zeki Müren Sanat Müzesi'ni ziyaret etti.

Zeki Müren Sanat Müzesi'ni gezen çift, 'Sanat güneşi'nin kıyafet ve sahne kostümlerine hayran kaldı. Faik Öztürk, Zeki Müren'in topuklu ayakkabılarını göstererek, Safiye Soyman'ın giydiği ayakkabılardan daha yüksek olduğunu söyledi. Çift, Zeki Müren'in son yıllarındaki evinin salonu, mutfağı, yatak odası ile sahne kostümleri ve aldığı ödüllerin sergilendiği bölümü tek tek dolaştı. Soyman, müzeyi gezerken çok duygulandığını ve içinden Zeki Müren şarkısı söylemek geldiğini belirtti. Eşiyle sürekli atışan ve Faik Öztürk'ün esprilerine gülen Soyman, bir taraftan da göz yaşlarını tutamadı. Soyman, şöyle dedi:

"O kadar duygulandım ki gerçekten. Gülüyorum ama bir taraftan da ağlıyorum. Hayat o kadar kısa ki, bir efsane yaşıyor, gidiyor, hiç yokmuş gibi. Rüya gibi hayat. 100 sene de yaşasan, rüyada yaşamış gibisin. Ömür kısa, her şey kalıcı. Bu kadar hırsa da gerek yok. Hırslanmamak lazım. İnsanları affetmek gerekir, bayramdır, küslükler kalsın istiyorum. Bodrum'da Zeki Müren'i ziyaret etmek istedim, Bursa'da mezarını ziyaret ederdim. Bodrum'a gelmişken de müze haline getirilerek, halkın ziyaretine açılan evini ziyaret etmeden gidemedim. Birlikte sahne alma imkanım olmadı, ama Maksim Göl gazinosunda dinleme şansına eriştim. Bambaşkaydı, bizler bugün onun şarkıları söylüyoruz. Zeki Müren bir efsane oldu. Onun yeri doldurulamaz. Köylüsü de şehirlisi de sosyetesi de fakiri de çok severdi" dedi. Zeki Müren ile bir kez telefonla konuştuğunu anlatan Soyman, "Plak şirketim aracılığıyla bir kez telefon ile görüşme imkanım oldu. Onun dışında yüz yüze gelemedim. Telefonda da sesimi ve yorumumu çok beğendiğini söylemişti. "

Faik Öztürk ise, Zeki Mürek'in Türk Sanat Müziği'nin paşası olduğunu, tüm malvarlığını hayırlı kuruluşlara bırakmasıyla kendisine sevgisinin daha da arttığını anlatırken, "Onun gibi olmak isteyen çok kişi çıktı ama kimse yerini dolduramadı. Allah rahmet eylesin" dedi.

Safiye Soyman ve Faik Öztürk, müzenin bahçesinde sevenleri ile bol fotoğraf çektirdi. - Muğla / Bodrum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Magazin

Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title