Haberler

Saffet Ulusoy: "Un Ro-ro'nun Satışını Hükümet de Hanımım da İstemiyor"

Un Ro-ro'nun Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Ulusoy, Şirketin Çoğunluk Hisselerinin Kohlberg Kravis Roberts&co. L.p'ye (Kkr) Satılmasına Sadece Şirketin Yüzde 49'una Sahip Hissedarların Değil, Hükümetin de Karşı Çıktığını Söyledi.

-UN RO-RO'nun kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Ulusoy, şirketin çoğunluk hisselerinin Kohlberg Kravis Roberts&Co. L.P'ye (KKR) satılmasına sadece şirketin yüzde 49'una sahip hissedarların değil, hükümetin de karşı çıktığını söyledi. Ulusoy, "Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım ve Devlet Bakanı Sayın Kürşad Tüzmen geçtiğimiz günlerde ayrı ayrı beni aradılar ve 'Bu milli filo böyle kolay alınıp satılmamalı. Biz bakanlık olarak çıkıp aleni konuşamayız ama gelişmelerden hoşnut değiliz' dediler. Hanımım da istemiyor" diye konuştu.

İSTANBUL (ANKA) - UN RO-RO'nun kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Ulusoy, şirketin çoğunluk hisselerinin Kohlberg Kravis Roberts & Co. L.P (KKR)'ye satılmasına sadece şirketin yüzde 49'una sahip hissedarların değil, hükümetin de karşı çıktığını söyledi.

Ulusoy, "Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım ve Devlet Bakanı Sayın Kürşad Tüzmen geçtiğimiz günlerde ayrı ayrı beni aradılar ve 'Bu milli filo böyle kolay alınıp satılmamalı. Biz bakanlık olarak çıkıp aleni konuşamayız ama gelişmelerden hoşnut değiliz' dediler" diye konuştu.

-"HANIM BİLE 'SATMA' DİYOR"-

Saffet Ulusoy, RO-DER Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, UN RO-RO'nun satışına ilişkin itirazlarını yineledi. UN RO-RO filosundaki gemilerin Türkiye'nin "gözbebeği", nakliyecilerin de "şerefi" olduğunu vurgulayan Ulusoy, "Bu, altın yumurtlayan tavuk. İllahi satacağız diyorlar. Hazırlanan mukavelede soru işaretleri var. Milli mutabakat temin edilmedikçe UN RO-RO satılamaz. Burada 14 yıl başkanlık yaptım, kendime beddua okutmam. Hanımım bile telefon açıp 'satmayın' diyor" dedi.

-"CEO, 'MALINI SUYA VERDİM' DEMEKMİŞ"-

Şirketin CEO'ların Cüneyt Solakoğlu ve Erol Soylu'yu da sert bir dille eleştiren Ulusoy, "Mukavelenin 3. maddesinde CEO'ların satıştan kaç lira alacağı yazmıyor. Hiç gizlemeyin 18 milyon euro para alırsınız. Bu para da ortakların cebinden çıkacak. Bu CEO kimin CEO'su? Benim mi, ABD'nin mi? Satmazsanız mahkemeye veririz sizi diyorlar. Senin temsilcin seni mahkemeye veriyor. Meğer CEO, 'malı suya verdim' demekmiş" diye konuştu.

-"TÜRKİYE'DE AÇILAN 4 ŞİRKETİN SAHİBİ BELLİ DEĞİL"-

UN RO-RO'yu satın almak isteyen şirketin 21 Eylül 2007 tarihinde Türkiye'de 4 şirket açtığını tespit ettiklerini dile getiren Ulusoy, bu şirketlerin kimlere ait olduğunun ise tam olarak belli olmadığını savundu. UN RO-RO'nun bu şirketlere değerinin altında satılması halinde, gemilerin Türkiye'yi politik açıdan olumsuz etkileyebilecek insanların eline geçebileceği uyarısında bulunan Ulusoy, "Evet biz de satışa imza attık ama aklımız sonra başımıza geldi. İşi yanlış yaptık. Bunu da söylüyoruz. Bu yanlıştan geri dönmek çirkin birşey değil" dedi.

-"KÜÇÜK HİSSELERİ ALMAK İÇİN FON OLUŞTURDUK"-

Ulusoy, çoğunluğu belirleyecek küçük hisseler için 150-200 milyon dolarlık bir fon oluşturacaklarını ve hisselerini satmak isteyenlerden hisselerini alacaklarını vurgulayarak, "Buradan ilan ediyorum, paraya ihtiyacı olanların paralarını ödeyeceğiz. Eğer hisselerini satanlar daha sonra hisselerini geri almak isterse, geri de veririz" diye konuştu.

-"HÜKÜMET UN RO-RO'NUN SATIŞINA KARŞI"-

Akdeniz'in birinci, Avrupa'nın dördüncü büyük filosu olan UN RO-RO'nun satışına hükümetin de karşı olduğunu dile getiren Ulusoy, şöyle konuştu:

"Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım beni aradı ve 'Biz bakanlık olarak çıkıp alihe konuşamayız ama hiç hoşnut değiliz" dedi. Aradan üç gün geçti İhracattan Sorumlu Bakan Kürşad Tüzmen aradı. 'Bu satış nedir?' diye sordu. Vaziyeti anlattım."

-"TİM VE AKFEN İLE GÖRÜŞÜYORUZ"-

UND RO-RO'nun Türkiye İhracatçılar Meclisi'ne (TİM) satışı konusunda ise TİM Başkanı Oğuz Satıcı ile birkaç kez görüştüklerini bildiren Ulusoy, "Yarın birkez daha görüşeceğiz. Dereleri görmeden paçaları sıvamam. Varsayımlarla oynamıyoruz. Para masanın üzerinde olacak" diye konuştu.

Akfen Holding Yötenim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ile de üç kez görüştüğünü ifade eden Ulusoy, "Hamdi Akın, şirketin yüzde 35-40'ının bizim, yüzde 60'ının kendisinin olması ve yönetimi de bizim almamız şeklinde bir öneri getirdi. Kendisi bugün Amerika'ya gitti. Pazartesi günü gelecek. UN RO-RO satılırsa mutlaka bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına satılacak. 20 milyon euro eksiğe alsın Türk alsın" dedi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Meteoroloji'den toz taşınımı ve fırtına uyarısı! 24 Nisan yağmur var mı, hava nasıl olacak? 21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title