Haberler

Şaffet Ulusoy: "U.n Ro-ro Satışına Ölürüm de Razı Gelmem"

U.n Ro-ro Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Ulusoy, Şirketin Çoğunluk Hisselerinin Kohlberg Kravis Roberts & Co. L.p (Kkr)'ye Satışına İlişkin Olarak, "Ölürüm de Razı Gelmem Bu Satışa. Çünkü Bu Filoyu Bu Hale Nasıl Getirdim Ben Bilirim" Dedi.

-U.N Ro-Ro Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Ulusoy, şirketin çoğunluk hisselerinin Kohlberg Kravis Roberts & Co. L.P (KKR)'ye satışına ilişkin olarak, "Ölürüm de razı gelmem bu satışa. Çünkü bu filoyu bu hale nasıl getirdim ben bilirim" dedi.

Ulusoy, "Borcumuz harcımız yok, 4 senedir kar dağıtımı yapıyor bu gemiler. Bunun için bu milli filonun satılmasına arkadaşlarımla ben kökünden karşıyız. Bu satış yapılamaz" diye konuştu.

-"Ben Citibank'ın adamıyla konuştum, 'imzalamazsak ne olur' diye sordum. 'Bir şey olmaz, yalnız Citibank bu işle uğraştığı için 15-20 milyon dolarlık bir tazminat gelir' dedi" diyen Ulusoy, 30 milyon dolarlık tazminata da razı olduklarını ve mahkemeden korkmadıklarını söyledi.

İSTANBUL (ANKA) - U.N Ro-Ro Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Ulusoy, şirketin çoğunluk hisselerinin Kohlberg Kravis Roberts & Co. L.P (KKR)'ye satışına ilişkin olarak, "Ölürüm de razı gelmem bu satışa. Çünkü bu filoyu bu hale nasıl getirdim ben bilirim" dedi.

Ulusoy, "Borcumuz harcımız yok, 4 senedir kar dağıtımı yapıyor bu gemiler. Bunun için bu milli filonun satılmasına arkadaşlarımla ben kökünden karşıyız. Bu satış yapılamaz" diye konuştu.

     Ulusoy, konuya ilişkin bazı hissedarlarla düzenlediği basın toplantısında, satışa karşı olduklarını söyledi. Satış sürecinin şeffaf olmadığını savunan Ulusoy, 2006 yılında şirket değerinin araştırılması için, şirkette yüzde 6 hisse sahibi olan şirket Üst Yöneticisi (CEO) Cüneyt Solakoğlu ve yüzde 2 pay sahibi Erol Soylu'ya araştırma yapma görevi verildiğini belirtti. Ulusoy şöyle konuştu:

     "Bunlar görüşmeleri yaptılar. Bizi, 3 Eylül 2007'de bir toplantıya çağırdılar. Sabah mahmurluğu, mukaveleyi okuyan olmadı zaten, bir kağıda 'imza atın' dediler. Biz de gayri ihtiyari imzayı attık. Fakat sonunda mukaveleyi okuduk ki mukavele tek taraflı. Yani bizim kendi adamlarımız alacak firmanın avukatlığını yapıyormuş. Bize 'bu satıştan vazgeçerseniz mahkemeye veririz, şunu yaparız, bunu yaparız' dediler. Bu nasıl bir şeydir, bizim adamımız bizi tehdit ediyor. Böyle bir şey olur mu? Mukavelenin 3. maddesinin c fıkrasında 'CEO'lar gemilerin satışında sonra para alır'' deniliyor. Biz bunu araştırdık. Adres komisyonu 18 milyon Euro alınacakmış. Ama onu öyle anlatmadılar bize."

-"ÖLÜRÜM RAZI GELMEM BU SATIŞA"-

     Gemilerin, nakliyecilerin "ekmeği" ve "şerefi" olduğunu ifade eden Ulusoy, Solakoğlu ve Soylu'yu ortaklıktan azletmek için notere başvuracaklarını da açıkladı. Ulusoy, "Ölürüm de razı gelmem bu satışa. Çünkü bu filoyu bu hale nasıl getirdim ben bilirim" dedi. Kamuoyunun, hatta askerlerin bile bu gemilerin satılmasını istemediğini söyleyen Ulusoy, "Bir savaş olduğu zaman Türkiye'nin savaşa taşıyacak olduğu tankları bu gemiler taşıyacak. Sonra bu şirket Avrupa'da birinci sıraya oturmuş bir firma. Arkadaşlar ben şunu söylüyorum; herkes 'evet' demedikten sonra bu gemiler satılamaz. Türkiye İhracatçılar Birliği de bana yazı yazdı, 'siz bu gemileri satarsanız Türkiye'nin ihracatı tıkanma noktasına gelir' diye. Kara yolu bu ihracat-ithalatı karşılamıyor. Borcumuz harcımız yok, 4 senedir kar dağıtımı yapıyor bu gemiler. Bunu için bu milli filonun satılmasına arkadaşlarımla ben kökünden karşıyız. Bu satış yapılamaz" diye konuştu.

-"30 MİLYON DOLARLIK TAZMİNAT GELSİN, BİZ BUNA RAZIYIZ"-

     Rahatsızlığı nedeniyle işlerden bir müddet uzak kaldığını, ayın 23'ünde satışa ilişkin kararın verileceğini belirterek, milli filoyu ellerinden çıkarmayacaklarının altını çizdi. "O milli filo gittikten sonra Türk nakliye sektörünün gururlanacak 10 tekerli arabası kalır. Başka bir şey kalmaz'' dedi.

Ulusoy, maaşlı memurlarının kendilerini mahkemeye vermekle tehdit ettiğini iddia ederek, şunları kaydetti:

"Ben Citibank'ın adamıyla konuştum, 'imzalamazsak ne olur' diye sordum. 'Bir şey olmaz, yalnız Citibank bu işle uğraştığı için 15-20 milyon dolarlık bir tazminat gelir' dedi. 30 milyon dolarlık tazminat gelsin, biz buna razıyız. Biz onların mahkemelerinden korkmuyoruz."

-"TİM BAŞKANI 'GEMİLERİ BANA SAT, BEN ALIRIM' DEDİ"-

     Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı (Oğuz Satıcı)'nın "Ben bu gemileri alırım, bana sat" dediğini aktaran Ulusoy, satışın kapalı gittiğini ve 4 kişi arasında gerçekleştiğini iddia etti. "850 milyon Euro taban fiyatı olan bir mal 910 milyona mı satılır? En az 1 milyar 200 olması lazım" diyen Saffet Ulusoy, "Demek ki bu 4 firma arasında da bir anlaşma var" dedi.

     Gazetecilerin ortaklardan kaçının satışa karşı olduğunu sorması üzerine Ulusoy, ortaklardan yüzde 10'unun paraya ihtiyacı olduğunu, yüzde 45'in de kesinlikle satılmasını istemediğini söyledi. Ulusoy, Ro-Ro işletmesinin nakliyecilerin işletmesi olduğunu, önemli olanın hep kar dağıtmak olmadığını belirterek, "O para lazımsa, hissesini ipotek yapar, parasını alır işini görür. Yani bunu Ro-Ro İşletmesi yapar. Daha olmadı halka ben açarım. Bu fiyatın iki mislini alırım. Gidip orada yabancı adama satayım bu hazır gemileri, bu olmaz. Türkiye'de böyle bir filo yok" diye konuştu.

-"HAMDİ AKIN'A SATARIM"-

     Şirketin hisselerinin yerli bir şirkete satılıp satılmayacağına ilişkin soruyu yanıtlayan Ulusoy, Hamdi Akın'ın şirketinin de hisseleri almak istediğini, 890 milyon Euro olsa da Hamdi Akın'a verebileceğini ifade ederek, "Çünkü Hamdi Akın bu gemileri çalıştırırken fiyatlara zam yaptığı zaman gelip bir araya derdimi anlatabilirim, ama yabancı adama anlatamam" dedi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title