Haberler

Şafak'tan Özür Bekliyorlar

'Maskeli Beşler Irak' Filmindeki Bir Söyleşide Sarf Ettiği Sözler Nedeniyle Suç Duyurusunda Bulunuldu.

'MASKELİ BEŞLER IRAK' FİLMİNDEKİ BİR SÖYLEŞİDE SARF ETTİĞİ SÖZLER NEDENİYLE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU.

İzmir Çağdaş Romanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, yönetmenliğini Murat Aslan'ın üstlendiği "Maskeli Beşler Irak" filmiyle ilgili bir söyleşide rol arkadaşı Peker Açıkalın için dediği belirtilen "Çingeneyi padişah yapmışlar önce tutmuş babasını kesmiş" şeklindeki sözleri nedeniyle oyuncu Şafak Sezer hakkında suç duyurusunda bulundu.

İzmir Çağdaş Romanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sosyolog Cemal Bekle, Şafak Sezer'in 21 Ocakta bir TV kanalında yayınlanan magazin programında rol arkadaşı Peker Açıkalın için "Çingeneyi padişah yapmışlar önce tutmuş babasını kesmiş" dediğini iddia etti.

Tarihte hiçbir Romanın "padişah" olmadığını dile getiren ve bu sözlerin Romanlara hakaret içerdiğini ifade eden Bekle, şöyle konuştu:

"Şafak Sezer, bu sözleriyle tüm Romanları derinden yaralamıştır. Biz derneğimizi toplumun hafızasında Romanlara ilişkin yer alan ön yargıları ortadan kaldırmak amacıyla kurulduk. Toplumun önünde bulunan insanlar söyledikleri sözlere dikkat etmelidir. Örnek olması açısından Şafak Sezer hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Savcılarımıza ve Türk adaletine güveniyoruz. Suçunun cezasız kalmamasını istiyoruz."

Şafak Sezer'in sevilen bir sanatçı olduğunu belirten Bekle, sanatçıdan bu konuda kamuoyu önünde özür dilemesini beklediklerini de sözlerine ekledi.

Suç duyurusunun, Basın Savcılığınca yetkisizlik kararıyla, İstanbul Cumhuriyet Savcılığına gönderildiği öğrenildi.

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title