Haberler

Saddam Yönetiminin Yıkılışının Beşinci Yıldönümü

Amerikan Ordusunun Irak'ı İşgal Ederek Saddam Dönemine Son Vermesinin 5. Yıldönümünde Iraklılar, Geleceğin Daha İyi Olmasını Ümit Ediyor.

Amerikan ordusunun Irak'ı işgal ederek Saddam dönemine son vermesinin 5. yıldönümünde Iraklılar, geleceğin daha iyi olmasını ümit ediyor.

"Zalim Saddam yönetiminden kurtulmuºtuk" diyen Iraklılar, artık hür dünyada yeni bir sayfa açılacağını bekleyerek, Amerikan işgalinden sonra Irak'ın Saddam döneminden daha da kötü olduğunu ifade etti.

Sivil, emniyet ve çok uluslu güçlerden yüzlere kişinin hayatını kaybettiği Irak'ta, Saddam yönetiminin devriliºinin ve savaº?n 5'inci yılında, Iraklılar savaş sonrası ülkenin durumu hakkındaki görüşlerini açıkladı.

Basra İl Meclis Üyesi Salah el-Batat yaptığı açıklamada, "Aslında, eski rejimden geriye hiçbir şey kalmadı. Eski rejim döneminde konuşmak, fikir beyan etmek bile yasaktı. Cezası ölümdü. Toplu mezarlar bunun kanıtıdır. İnsanlar hala eski rejim döneminden kalma acılarla yaşıyor. Ayrıca bazı güçler, ülkenin eline geçen değişim fırsatını baltalamak istiyor. Bunu da bombalarla, terörist gruplarıyla yapıyorlar. Fakat inanıyorum ki, bundan sonra özgür yaşayacağız. Yeni yatırımlar yapılacak ve değişimin etkilerini günden güne göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Basra halkından Hasan Hadi, Saddam sonrası Irak'ın daha da kötü olduğunu belirterek, "Güvensiz ortam, ülkedeki değişimin yavaş olmasına sebep olmaktadır. Eğer güvenlik sağlanırsa ekonomi düzelecek ve yeniden yapılanma hızlanacaktır" dedi.

Bir benzin istasyonunda pompacı olarak çalışan Heytam Abdül Abbas, "Eski rejim yıkılalı beş yıl oldu ama hiçbir şey değişmedi. Benzinin litresi 450 dinar. İş yok, ilaç yok, güvenlik yok ve daha birçok sorun var. İşsizlik sorununu çözerlerse, her şey çok daha güzel olacak" ºeklinde konuºurken, Murtaza Hüseyin ise, Irak'ta değişen bir şey olmadığını, savaştan beri görülen tek şeyin, ekonominin gerilemesi olduğunu söyledi.

(MB-NO-NO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title