Haberler

Saddam'ın Cenazesi Doğduğu Köye Gömüldü

Irak'ta 148 Şii'nin Ölümüyle Sonuçlanan Duceyl Katliamıyla İlgili Davada İdam Cezasına Çarptırılan ve Cezası Dün İnfaz Edilen Ülkenin Devrik Lideri Saddam Hüseyin'in Cenazesi, Gece Yarısı Doğum Yeri Olan Tikrit Kasabası Yakınlarındaki Avca Köyünde Ailesine Ait Bir Araziye Gömüldü.

Irak'ta 148 Şii'nin ölümüyle sonuçlanan Duceyl katliamıyla ilgili davada idam cezasına çarptırılan ve cezası dün infaz edilen ülkenin devrik lideri Saddam Hüseyin'in cenazesi, gece yarısı doğum yeri olan Tikrit kasabası yakınlarındaki Avca köyünde ailesine ait bir araziye gömüldü. Saddam Hüseyin'in 2003 yılında koalisyon güçlerince öldürülen oğulları Uday ile Kusay'ın da aynı köye gömüldükleri biliniyor.

Öte yandan, devrik liderin idamıyla ilgili yeni görüntüler de yayınlandı. Cep telefonuyla çekildiği sanılan ve bazı internet sitelerinde yer alan görüntülerde, Saddam Hüseyin kelime-i şahadet getirirken manivela indiriliyor ve devrik lider boynundaki ilmekle boşluğa düşüyor. Saddam'ın 'Yiğitlik mi bu?' dediği duyulurken, 'Cehenneme' diye bağıran ve Baas rejimi tarafından öldürülen Şii lider Sadr lehine slogan atan bazı kişiler idamda hazır bulunan din görevlisinin uyarılarıyla susturuluyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title