Haberler

Saddam'ı Mukteda El Sadr mı İdam Etti

Saddam Hüseyin'i İdam Eden Maskeli Cellatlardan Birinin Şii Direnişçi Mukteda El Sadr Olduğu İddia Edildi.

Saddam Hüseyin'i idam eden maskeli cellatlardan birinin Şii direnişçi Mukteda El Sadr olduğu iddia edildi.

Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in idamı ile ilgili tartışmalar sürerken bugün Arap basınında ilginç bir iddia ortaya atıldı. Suudi Arabistan'da yayın yapan Al Mokhtsar gazetesi, Saddam'ı, asıldığı odaya götüren yüzü maskeli cellatlardan birinin Şii lider Mukteda El Sadr olduğunu öne sürdü.

Saddam Hüseyin'in idamı sırasında odada bulunan bir tanığa dayandırılan haberde, Şii direniş örgütü Mehdi Ordusu'nun lideri olan Mukteda El Sadr'ın da idam sırasında odada hazır bulunduğu iddia edildi.

Sadr'ın, Saddam odaya girerken Irak'ın eski liderinin yanındaki maskeli kişilerden biri olduğu ve tüm dünyaya geçilen görüntülerde aslında Mukteda El Sadr'ın da olduğu öne sürüldü.

İdamla ilgili resmi görüntülerde görünmese de daha sonra yayınlanan cep telefonu görüntülerinde Saddam Hüseyin'in idamı sırasında odadaki bazı kişilerin "Mukteda El Sadr" diye bağırdığı, buna karşılık Saddam Hüseyin'in bu kişilere tepki gösterdiği dikkat çekiyordu.

Mukteda El Sadr'ın babası, Saddam Hüseyin tarafından öldürülmüştü.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title