Haberler

Sadak'tan Van Belediyesi'ne Ziyaret

Van Belediyesi'ni ziyaret eden Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, eski Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın tutuklanması ve görevinden uzaklaştırılmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Van Belediyesi'ni ziyaret eden Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, eski Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın tutuklanması ve görevinden uzaklaştırılmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi'yi ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Beraberindekilerle birlikte belediyeyi ziyaret eden Sadak, belediye çalışanları tarafından kapıda karşılandı. Daha sonra Abi'yi ziyaret eden Sadak, Van Belediyesi eski başkanı Bekir Kaya'nın tutuklanması ve görevinden uzaklaştırılmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Sadak, katliamlar ne kadar devam ederse etsin, Kürt halkının mücadelesinin devam edeceğini belirtti. Siyasi soykırım ve katliamlara karşı Kürt halkının mücadelesine devam edeceğini aktaran Sadak, "Onların istediği şey arkadaşlarımızdan boşalan yerlerin boş kalmasıdır. Ama herkes çok iyi bilsin ki; yerleri asla boş kalmayacaktır. Sistem bizim çalışmamızı kabul etmiyor ve haz etmiyorlar. Ama biz onları buna da alıştıracağız. Biz onları, belediye çalışmalarımızla, siyasetimizle her şeye alıştıracağız. Halkımızın sanat, kültür, hizmet ve tüm isteklerini gerçekleştireceğiz. Onlar ne kadar öldürseler, tutuklasalar da onların yerleri boş kalmayacaktır. Bizler her zaman arkadaşlarımızın yanında olacağız" diye konuştu.

Ziyaretlerin kendilerini daha da güçlendirdiğini ve moral bulduklarını aktaran Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi de, Van Belediyesi'ne yapılan operasyonun bizzat Başbakan tarafından yönlendirildiğini öne sürdü. Bekir Kaya'nın tutuklanmasının Başbakan'ın talimatı ile gerçekleştiğini aktaran Abi, "Belediyemizin çalışmaları onların gözünü korkutmuştu. Amaçları belediyemizin çalışmalarını sekteye uğratıp, çalışmalarında geri adım attırmaktı. Ama başkanımızın önümüze koyduğu plan, proje ve hizmet için verdiği tüm sözleri yerine getireceğimize dair tekrar huzurunuzda söz veriyoruz. Çalışmalarımızda hiçbir zaman gerileme olmayacaktır, aksine hep ilerleyecektir. Buradan tekrar Van halkına sesleniyoruz; yapılanlar bizi daha da güçlendirmiştir. Bu güçle çalışmalarımız daha da ilerleyecektir. Halkımızın ve siyasetçilerimizin desteği ile daha da güçlü bir şekilde çalışmalarımız devam ederek, başaracağız. Biz gün geçtikçe güçlü olacağız onlar ise kirliliklerinde kalacaklardır" dedi.

Yapılan ziyaret sonrası belediye binasında bulunan çalışanları da ziyaret eden Sadak, daha sonra belediyeden ayrıldı. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Selim Sadak Bekir Kaya Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title