Haberler

Sacred Text" Ziyarete Açıldı

Meral Yıldız'ın sufizme atıfta bulunan resim ve kolajlardan oluşan "Sacred Text" başlıklı sergisi sanatseverlerle buluştu.

Meral Yıldız'ın sufizme atıfta bulunan resim ve kolajlardan oluşan "Sacred Text" başlıklı sergisi sanatseverlerle buluştu.

İKSV'nin düzenlediği 14. İstanbul Bienali paralel etkinlikleri kapsamında, Gama Sanat Galerisi'nde ziyarete açılan serginin açılışı, St. Helena Şapeli'nde gerçekleşti.

Küratörlüğünü, Çek sanat tarihçisi Martin Maryska'nın yaptığı sergiye ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Yıldız, "Kilise olduğu için fazla eser almadı burası. 10 eserden meydana geliyor. Tabii bu eserlerin üretim süreci bir hayli uzun sürüyor. Aynı zamanda Yeditepe Üniversitesi doktora programındayım. Lisans, yüksek lisans ve doktoraya gelene kadar bütün bu eserleri üretmeye çalıştım" dedi.

Meral Yıldız, Mevlevilik'in Hz. Mevlana'ya bağlı olmanın yolu olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bütün gücü ve kuvveti o kaynaktan alıyorum. Kendim de sema yapıyorum. Sema da bir vecd halidir. Allah'a inanışta ibadetler içinde en yüksek inanış biçimlerinden birisidir. Dolayısıyla bu eserleri ürettiğim sıralarda büyük bir aşk, büyük bir dilek dışı salınım bu eserlerin meydana gelmesine sebep oluyor" diye konuştu.

Yıldız, şapelin mistik ortamının eserlere uygun olduğunu kaydederek, şöyle konuştu:

"Bienal hem kültürel hem fiziksel hem bilimsel gruplaşmanın birleştiği bir yer. Hz. Mevlana der ki gökyüzüne giden binlerce merdiven vardır ama hepsi aynı Allah'a çıkar. O yüzden, bunu ve kendi inancımı anlatmak istedim. Eserlerimiz, resmi seyredenle yapan arasında bir empati kurma yoludur. Dolayısıyla seyredenler gönül gözleriyle baktıkları zaman, kendilerine ait çok şey göreceklerdir bu eserlerde. Herkesin görmesi tek arzum."

Sergi, 17 Eylül'e kadar ziyaret edilebilecek.

Meral Yıldız

Yeditepe Üniversitesi Sanat Tarihi Ögretim Görevlisi Meral Yıldız 1958'de doğdu. Contemporary İstanbul Sanat Danışmanı Marcus Graf'ın öğrencisi olan Yıldız, sanat eğitiminde Zait Büyükişliyen, Mustafa Ata ve Ergin İnan gibi önemli isimlerden ders aldı.

Yıldız, Massachusetts College of Art'da eğitimini tamamladı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Yeditepe Üniversitesi İstanbul Bienali Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title