Haberler

    Saçlarınızın Yaz Bakımını İhmal Etmeyin

    Güncelleme:

    Yaz tatili... Kulağa ne kadar güzel geliyor değil mi? Ama her ne kadar cildimiz ve ruhumuz için dinlendirici olsa da vücudumuzun bir bölümü için yoğun bir stres nedeni; saçlarımız ve saç derisi güneş ışığı, kum ve rüzgar dışında tuzlu ve klorlu sudan olumsuz etkileniyor...

    Saç rengini yitiriyor, yapısı bozuluyor. Doğru şampuanlar ve kürler saç derisinde oluşan kepek tabakasını yeniden düzeltiyor. Sonuçta, saç parlak ve sağlıklı bir görünüme kavuşuyor. Değişik iklim koşullanndan en çok boyanmış saçlar etkileniyor. Bu yüzden boyalı, röfleli ve meçli saçları tatil sırasında özel ürünlerle korumak gerekiyor.

    Üçü bir arada: Nem, UV koruma ve bakım

    Yaz mevsiminde saçlar elastikiyetini kaybetmemek için her zamankinden daha fazla neme gereksinim duyuyor. Dolayısıyla vücudun nem ihyitacını karşılamalısınız ve günde en az 2.5 litre sıvı almalısınız. Vücudun ihtiyacı olan sıvıyı su, meyve çayları ya da sebze ve meyve sularıyla gidermeniz mümkün. Gün içinde içtiğiniz çaylar ya da kahveyi bu gurubun içine dahil etmek zor çünkü onlar vücuda gerekli nemi vermenin aksine vücudun depolamış olduğu nemi emiyorlar.

    Eğer gün içinde fazlaca kahve tüketiyorsanız içtiğiniz her fincan kahvenin ardından vücudunuzdaki nem dengesini ayarlamak için bir bardak su içmelisiniz.

    Sıcaklığın yüksek olduğu yaz günlerinde saçlarınızı fönle kurutmak yerine doğal ortamda kurutmayı tercih etmelisiniz. Eğer içiniz yine de rahat etmiyorsa o zaman fon makinesinin en alt seviyesinde saçlarınızın nemini alabilirsiniz. Saçlarınızdaki nemsizliği saçlarınızın sürekli olarak düğümlenmesinden ve taranmasının giderek zorlaşmasından anlayabilirsiniz.

    Eğer cildiniz kuru ise saçlarınızın da cildinize paralel olarak kuru olması çok normaldir. Özel bakımlar ve koruma saç tellerini yeniden yapılandırmanıza ve sağlıklı bir görünüm kazanmasına yardımcı olacaktır.

    Kaynak:



    Kaynak: mahmure.hurriyet.com.tr / Kadın

    Güzellik Kadın Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title