Haberler

Sabri Ülker Bilim Ödülü Yarışması

Bu yıl ikincisi düzenlenen yarışma, uluslararası katılıma açıldı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen "Sabri Ülker Bilim Ödülü Yarışması", uluslararası katılıma açık hale getirildi.

Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, vakıf bünyesinde düzenlenen yarışma ile gıda, beslenme ve sağlıklı yaşam alanlarındaki bilimsel araştırmalarıyla fark yaratan bir kişi 100 bin liralık ödülün sahibi olacak.

Vakfın temel misyonlarından biri olan araştırma ve eğitim programlarının desteklenmesi hedefi doğrultusunda hayata geçirilen yarışma, akademi, endüstri ve araştırma enstitülerindeki bilim insanlarını teşvik etmeyi ve bu sayede toplum sağlığına katkıda bulunmayı hedefliyor.

Beslenme, sağlık ve tıp alanındaki gelişmeler ışığında, ödül, sağlıklı yaşam tarzını teşvik etmek, araştırma, eğitim programları ve bilimsel girişimleri desteklemek, topluma faydalı inovasyonların geliştirilmesine yardımcı olmak amacıyla düzenlenirken, yarışma ikinci senesinde uluslararası boyut kazanacak.

Yarışmanın araştırma konusu "gıda, beslenme ve sağlık" olarak belirlerken, başvuran projelerin toplumun beslenme ve sağlıklı yaşam biçimlerini teşvik eden, tamamlanmış ve uygulanabilir olması kriterlerinde değerlendiriliyor.

Son başvuru tarihi 1 Nisan olarak belirtilen Sabri Ülker Bilim Ödülü'nde kazanan proje ise mayısta düzenlenecek Sabri Ülker Vakfı 3. Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi'nde açıklanacak. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Sabri Ülker Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title