Haberler

'Sabrettik ve Başardık'

Trabzonspor Basın Sözcüsü Zeyyat Kafkas, İkinci Yarıdaki Başarılı Grafiği, Teknik Kadro ve Futbolcuların Uyumu Sonucunda Yakaladıklarını Belirterek, 'Sabrettik ve Başardık' Dedi.

Trabzonspor Basın Sözcüsü Zeyyat Kafkas, ikinci yarıdaki başarılı grafiği, teknik kadro ve futbolcuların uyumu sonucunda yakaladıklarını belirterek, "Sabrettik ve başardık" dedi. Kafkas, Galatasaray maçının da 6 puanlık bir maç olduğunu ifade ederek, "Fakat kesinlikle bir ölüm - kalım maçı değil. Sonucu ne olursa olsun 24 saat içinde o maçı unutup yine yolumuza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenleyen Zeyyat Kafkas, "Bu toplantının düzenlenme nedeni elde edilen istikrarlı sonuçları yönetim adına sahiplenmek değil, bilhassa çok daha dikkatli olduğumuzun vurgulanmasıdır. İkinci yarı başarılı bir grafik var. Bu grafiğin ana nedeni teknik kadromuzun, futbolcu kadromuzun birlik ve beraberlik içinde, sorumluluklarının bilinciyle çalışmaları ve bunu sahaya yansıtmalarıdır. Yönetim Kurulu ve Divan Kurulu'nun özverili ve sabırla onlara verdiğimiz destekten dolayı da bu başarı tablosu ortaya çıkmıştır" dedi.

Kafkas, ikinci yarının ilk 6 maçında 4 galibiyet ve 2 beraberlikle 14 puan topladıklarını ve gerçekten ikinci yarının en iyi takımı konumunda olduklarını da vurgulayarak, "İlk yarı aldığımız üzücü sonuçlardan dolayı ikinci yarıda açık kapatmakla yükümlü olduğumuzu düşünürsek, galibiyetlerin rehavetine kapılmamamız gerektiğini düşünüyorum. Türkiye Kupası' nda yarı finale yükselerek olumlu gelişme yaşadık. Avrupa' ya en kısa yoldan gitmek için kupayı da müzemize taşımak istiyoruz. Bu sonuçlar Trabzonspor için tatmin edici sonuçlar değildir. Bu kulüp ve camia daha büyük hedeflerin peşinden koşarak bugünlere gelmiştir" diye konuştu.

Kafkas, hafta sonunda ligde koydukları hedeflere ulaşma yolundaki en ciddi sınavlardan biri olan Galatasaray maçına çıkacaklarını ifade ederek, "Her ne kadar son birkaç gündür, hafta sonu oynanan müsabakalardan sonra, Galatasaray futbol takımının gerek moral gerek yönetim anlamında sıkıntılı bir dönem yaşadığı gösterilse de, ligdeki konumu gereği rakibimizin gücünü biliyoruz. Rehavete kapılmadan ciddiyetle takımımız çalışmalarını sürdürecektir" dedi.

Zeyyat Kafkas, yönetime geldikten sonra yapılan hatalar olduğunu fakat olaya bütün olarak bakılması gerektiğini de vurgulayarak, "Son 14 ay içinde, çok övülecek bir durum olmadığı halde, oyuncu kadrosunda 20 kişilik değişiklik oldu. Bu uyum süreci istiyor. Biz biraz uzun yaşadık bu dönemi. Teknik kadro ligin 4. haftasında değişikliğe gittik. Devre arasında ilk yarıda alınan sonuçlardan dolayı teknik kadroyla bir arada çalışmama eksikliğini ortadan kaldırdık. İkinci yarı devre arasında bu eksiklik giderdi. Teknik kadro isteğiyle nokta transferler yaptık. O anlamda daha uyumlu bir takım yakaladık. İkinci yarıda istikrar yakaladık. Henüz buna başarı demiyoruz, çünkü başarıyı inşallah lig sonunda yakalayacağız" ifadesini kullandı.

Zeyyat Kafkas, bu yılın Trabzonspor için aslında 'kayıp yıl' olduğunu ifade ederek, "Kaybettiğimiz puanlara baktığımızda çok üzülüyoruz. Bu kadroya sahip çıkmalıyız. Artık futbol endüstri haline geldi. Türkiye Kupası' ndaki maddi kaynaklar ortada. Kaynaklar futbol takımlarının daha motive şekilde maça çıkmalarına yansıyor. 4 kulüp harici kulüpler performansa göre yayın geliri aldığı için, bu durum olaylara ve maçlara daha iyi konsantre olmalarını sağlıyor. Bu durum da ligin kalitesini arttırıyor. Ama puan cetvelinde, tepe ile aşağı baktığı zaman Trabzonspor çok daha iyi durumda olmalıydı. İnşallah önümüzdeki dönemde de çıkışımızı sürdürerek kendimizi affettireceğimizi düşünüyorum" dedi.

Kafkas, ilk devre hakem formsuzluklarından dolayı puan kaybettiklerini vurgulayarak, "Konyaspor'da Tayfun da sarı karttan sonra alkışladı, o da kırmızı kart görebilirdi. Auta çıkan top korner verildi, arkasından gol geldi. Olabilir. Biz bunları dile getirmiyoruz. Çünkü lig bu MHK ve bu hakem arkadaşlarla devam edecek. Milyon dolarlık oyuncular başarılı olamıyor bazen, geri gönderiyoruz. Aynı şekilde hakem camiasında da formsuzluklar ve kaçırılan pozisyonlar olacaktır. Trabzonspor'un galibiyetlerine gölge getirici açıklamalarda bulunmamalarını rica ediyorum" diye konuştu.

Kafkas, Yattara'nın doktorlara göre hazır gibi görünmesine rağmen, önemli bir sakatlık geçirdiğini vurgulayarak, "Psikolojik olarak kendini tam hazır hissetmediği sürece, teknik direktörümüzün ona görev vereceğini sanmıyorum. Hoca kararına göre kadroda olup olmayacağı belli olacak. Ama görünen tıbben bir rahatsızlığı yok" ifadesini kullandı.

Maç başı ve primlerde çok ciddi bir gecikme olmadığını ifade eden Kafkas, "Ufak tefek gecikmeler her zaman olabilir. Ama ciddi bir sıkıntı yok. Bu anlamda profesyonel kadromuzdan ve futbolculardan da zaman zaman teşekkür geliyor" dedi.

Kafkas, şampiyonluk şansını değerlendirirken de, "Matematiksel olarak şans devam ettiği müddetçe şampiyonluk da olabilir tabi. Başarısız ve sıkıntılı bir ilk dönem geçirdik. Trabzonspor gerek ekonomik gerek vizyon anlamında Avrupa kupalarında olmak ilk hedefimiz bu. Bu Şampiyonlar Ligi olursa ekonomik olarak getirisi fazla olacak ve vitrin olacak. Zorlu bir viraja giriyoruz. Galatasaray maçıyla çıkışı devam ettirirsek hedef olarak Şampiyonlar Ligi'ni görüyorum" şeklinde konuştu.

Kafkas, Galatasaray maçının önemli olduğunu ifade ederek, "Fakat bu maçı bir çizgi olarak görmemek gerekir. Bu durum baskı yaratır. Fakat 6 puanlık bir maç tabi Rakibimizin gücü belli ama bizim de yakaladığımız güzel bir hava var. Özgüveni kazanmış bir ekip havasına büründük. Yoksa oynadığımız futbol anlamında, Trabzonspor fırtına gibi eserek galibiyetler alıp ligi süpürmüyor. Ama Trabzonspor' un takım olma yolunda büyük mesafe kaydettiğini düşünüyorum. Yıllardır söylediğimiz ama hayata geçiremediğimiz birlik ve beraberlik anlamında da yol katettik. Bu yaşadığımız düşüşü ileride 'İyi ki yaşamışız' diyebiliriz diye düşünüyorum. Galatasaray maçı önemli ama ölüm kalım maçı değil. 3 sonuç her takım için geçerli. Olası beraberlik ve mağlubiyetle Trabzonspor yolundan vazgeçmemeli. O maçın sonucunu da 24 saat süre içinde terkedip önüne bakmalı. Lig uzun bir maraton ve önümüzde iki büyük koşumuz var" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title