Haberler

Saakaşvili: Hedefim Ülkenin Toprak Bütünlüğü

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Bugün Parlamentoda Yapılan Törenle Yemin Ederek Cumhurbaşkanlığının İkinci Dönemine Resmen Başladı.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, bugün parlamentoda yapılan törenle yemin ederek cumhurbaşkanlığının ikinci dönemine resmen başladı.

Saakaşvili, yemin töreninde yaptığı konuşmada, ikinci cumhurbaşkanlığı dönemindeki temel hedefinin ülkenin toprak bütünlüğünü sağlamak olduğunu belirterek, ülkedeki yoksullukla mücadelenin de ana hedefleri arasında bulunduğunu söyledi.

Muhalefete diyalog çağrısında bulunan Saakaşvili, "Muhalefetin varlığından rahatsız değilim, ancak hiçbir şeyde aşırıya gidilmemesi gerekir" dedi.

Saakaşvili, ülkesinin NATO ve AB'ye uyum sürecinin de devam edeceğini belirterek, ülke birliği ve kalkınması için yeni kurulacak kabinede muhalefet üyelerine de gerekirse yer verilebileceğini ifade etti.

Törende Türkiye'yi Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik temsil etti. Bakan Çelik, törene katılan diğer davetlilerle birlikte Tiflis'te opera ve bale tiyatrosunda verilecek konseri izleyecek.

Yemin törenine ayrıca Letonya, Litvanya, Estonya, Polonya Cumhurbaşkanları ile 30'a yakın ülkeden üst düzeyde temsilci katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title