Haberler

Saakaşvili: Gürcistan'ı Kimse Bölemez

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, "Gürcistan Topraklarını Parçalamaya Hiç Kimsenin Gücü Yetmez" Dedi.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, "Gürcistan topraklarını parçalamaya hiç kimsenin gücü yetmez" dedi.

Saakaşvili, Tiflis'teki ilköğretim okullarında görev yapan öğretmenlerle görüşmesinde yaptığı açıklamada, Rusya'nın ayrılıkçı bölgeler Abhazya ve Güney Osetya'daki faaliyetlerine değindi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, geçen yıl Minsk'te yapılan  Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) zirvesinde, Abhazya'nın "yeni Kıbrıs" olacağını söylediğini kaydeden Saakaşvili, "Putin, bize Abhazya'yı yeni Kıbrıs yapacağını söylüyor" dedi.

Gürcistan topraklarının hiçbir zaman parçalara ayrılmayacağını kaydeden Saakaşvili, "Gürcistan'ı hiçbir zaman bölemediniz ve bundan sonra da bölemeyeceksiniz" diye konuştu.

Rusya'nın, Abhazya'daki gayrı resmi faaliyet gösteren sınır kapısından bölgeye otobüsler dolusu Çeçen kökenli asker ve silah soktuğunu iddia eden Saakaşvili, bu askerlerin Oçamçire ve Gali bölgelerine yerleştirildiğini, tren yoluyla da Abhazya'ya T-72 tipi tanklar getirildiğini ileri sürdü.

Saakaşvili, "Ruslara sesleniyorum; bu bölgelere burnunuzu sokmayın. Çeçenlerinizi Abhazya'dan çıkartın. Ne kadar askeri yığınak yaparsanız yapın, bizim gücümüz de silahımız da daha fazla. O bölgeyi Gürcistan'dan ayırmaya kimsenin gücü yetmez" dedi.

"Kimse, seçim döneminde Gürcistan'da provokatif eylemlere kalkışmasın" diyen Saakaşvili, bu tür eylemler karşısında artık sessiz kalmayacaklarını ve gereken yanıtı vereceklerini ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title