Haberler

Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Asiltürk:

Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk, Partisinden İstifa Eden İsimleri Basından Öğrendikleri İçin Üzüldüklerini Bildirdi

Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk, partisinden istifa eden isimleri basından öğrendikleri için üzüldüklerini bildirdi.

Asiltürk, partisinin genişletilmiş il divan kurulu toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, defalarca parçalanmak için yapılan hareketlerde dimdik kaldıkları için Allah'a şükür ettiklerini söyledi.

11 Temmuzda yapılan olağanüstü kongreye dikkati çeken Asiltürk, kongrenin istişareyi vesayet kabul eden bir anlayışla yapıldığını savundu. Bu kongrenin ardından yaşanan sürecin sonunda bugünlere geldiklerini ifade eden Asiltürk, partisinden istifa edenlere seslendi.

Asiltürk, şöyle konuştu:

'Tüm Türkiye'de olduğu gibi Malatya'da da bazı istifalar oldu. Yıllarca bu davada beraberce omuz omuza yaşadığımız; köyleri, beldeleri, ilçeleri beraber gezdiğimiz; Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kurulduğu zaman o gücün, o rüzgarın karşısında savrulmadan durduğumuz değerli arkadaşlarımız, kardeşlerimiz maalesef bu sürece dahil oldular. Hiç istemediğimiz halde bu isimleri kamuoyundan, basından öğrendik. İsterdik ki bu salonda bir araya gelelim. İstişare edelim. İşin iç yüzünü, bildiklerimizi de konuşalım, kim haklı, kim haksız, neden bu sürece geldik, istişare edelim. Ondan sonra bu süreci yaşayalım. Ama baktık ki basın aracılığı ile il yönetiminden, merkez ilçe yönetiminden istifalar geldi. Bunlar bizi üzdü.'

Kongreden sonra istifa edeceğini açıklayan bazı isimlerin de istifa edenlerin arasına eklendiğinden yakınan Asiltürk, bazı basın yayın organlarının partisinin daha teşkilat dahi kurmadığı beldelerin yönetiminde olduğu söylenen kişilerin de istifa ettiğini yazdığını belirtti.

Partisinden istifa eden bazı belediye meclisi üyelerinin aynı zamanda meclis üyeliğinden de istifa etmesi gerektiğini aktaran Asiltürk, 'Saadet Partisi'nden istifa edenler meclisten de istifa etsinler' dedi.

- 'BURADA MİLLİ GÖRÜŞÇÜ OLDUĞUM İÇİN DURUYORUM'-

İstifa eden üyelerin pişman olmaları halinde partisinin kapısının onlara açık olduğunu dile getiren Asiltürk, şunları kaydetti:

'Milli görüşü tek temsil eden parti Saadet Partisi'dir. Kamuoyunda 'Mehmet Asiltürk de istifa edecek de soyadı Asiltürk olduğundan istifa etmiyor' diye akla mantığa ziyan sözler duyuyoruz. Bu sözler Oğuzhan Asiltürk'ü yaralamak için söyleniyor. Bunlar maksatlı sözler. Ben Oğuzhan Asiltürk'ün yeğeni değilim. Amcasının torunuyum. Onun akrabası olduğum için değil burada milli görüşçü olduğum için duruyorum. Yeri ve zamanı geldiğinde benden daha fazla bu görevi yapacak arkadaşa da bu görevi bırakabilirim.'

(YET-YLZ) - MALATYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title