Haberler

Saadet Partisi Genel Başkanı'nı İstifaya Çağırdılar

Samsun’un Çarşamba ilçesinde Saadet Partisi İlçe Teşkilatı, partinin Genel Başkanı Mustafa Kamalak’ı yaptıkları basın açıklamasıyla istifaya çağırdı.

Samsun'un Çarşamba ilçesinde Saadet Partisi İlçe Teşkilatı, partinin Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ı yaptıkları basın açıklamasıyla istifaya çağırdı.

Saadet Partisi Çarşamba Teşkilatı'nın Çarşamba Halk Eğitim Merkezi'nde yaptığı basın açıklamasında 1 Kasım seçimlerinden alınan sonucun Milli Görüş'e yakışmadığını belirterek, bu sonucun sorumlularının istifa etmesi gerektiğini savundular. Teşkilat adına basın açıklaması yapan Saadet Partisi Çarşamba İlçe Başkanı Zekai Sapancı, "Öncelikle 1 Kasım seçimlerinin ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını Cenabı Hak'tan niyaz ediyoruz. Milletimizin kararına saygılıyız. Biz milletimizi ve devletimizi seviyoruz. Hayra motor şerre fren olmak bizim temel prensibimizdir. Bundan dolayı ülkemizin menfaatine olan hayırlı çalışmaları teşvik, milletimizin aleyhine olabilecek politikalardan da uzak durması için iktidar partisine olan uyarılarımızı her zaman yapacağız. Milli Görüş Davamızın Lideri Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın vefatından sonra Saadet Partimiz, politika üretemeyen, içine kapanık, halkımıza ve zamanın şartlarına ayak uyduramayan, gündem oluşturamayan aksine basit gündemler içinde boğulan, küresel güçler tarafından kurgulanan gayri milli muhalefetin lokomotifine vagon olan, bunlara ilaveten; tarihi boyunca Milli Görüş'ün aleyhinde bulunmuş bir cemaatin uydusu gibi hareket eden bir parti haline gelmiştir" dedi.

"1 Kasım seçim neticelerinin, partinin kapalı kapılar ardında, istişareden uzak bir şekilde "ben yaptım oldu" mantığı ile yönetenlerin istifasını gerektiren bir neticeyi ortaya çıkartmıştır" diyen İlçe Başkanı Sapancı, "Milli Görüş davamıza daha fazla zarar verilmemesi için; YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ü, Genel Başkan Mustafa Kamalak'ı, Başkanlık Divanını ve Genel Merkez yönetimini istifaya davet ediyor ve soruyoruz: Daha camiamızda birlik ve bütünlüğü temin edemeyenler, en büyük projemiz olan D8 İSLAM Birliği'ni nasıl kuracaktır? Partimizi her geçen gün daha da küçültenler, Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Dünya hedefini nasıl gerçekleştirecektir? Küçük olsun benim olsun mantığıyla parti idare edenler, milletimizin tamamını esas alan ve kucaklayan bir siyaseti nasıl üretecektir? Artık yüzdelik dilimde bile ifade edilemeyen partimizde kalan, bir avuç samimi ve hayret ehli teşkilat mensuplarımızı, şunun bunun adamısın diyerek görevden almak suretiyle adaletsizlik yapanlar, Adil Düzen'den nasıl bahsedeceklerdir? Kendileri ve yakın çevrelerinin iktidar ve bürokrasiyle organik ilişkileri aşikar olan bir yönetimin, iktidar iddiası ve muhalefet görevini hakkıyla ifa etmesi ne kadar gerçekçidir? Bu itibarla istifa sorumluluğu yerine getirilmediği takdirde dava şuuru olan teşkilatlarımız, Milli Görüş Davasının üstüne beton dökmeye çalışan bu yönetime fırsat vermeyecek ve bu gidişe dur diyecektir. Milli Görüş Davası hiçbir kurumun ve kişinin tekelinde değildir" şeklinde konuştu.

Başkan Sapancı konuşmasına şu sözlerle son verdi:

"Kendisini hareketin sahibi zannedenler, bu tavırdan vazgeçip, yeniden derlenip toparlanıp, yeni bir sinerji ile davamızın ilk günlerindeki heyecanlı, gündemi belirleyici atmosferini yakalamak amacıyla tabanımızın ve teşkilatlarımızın taleplerini göz önünde bulundurmalıdır. Partiyi getirdikleri bu noktayı, bazı özlü sözler ve kıssalar ile tevil edip, camiayı oyalamaya çalışmaları artık teşkilatlar tarafından kabul görmemektedir. Artık değişim aşağıdan yukarıya değil, yukarıdan aşağıya olmalıdır" ifadelerini kullandı.

Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda yapılan basın açıklamasının ardından program son buldu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mustafa Kamalak Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title