Haberler

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu Açıklaması

ARTVİN (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Bu coğrafyada üzerimize oynanan oyunları idrak etmeden ülkemizin ve İslam aleminin huzura kavuşması mümkün değil. Biz sadece ülkemizde yaşayan insanları değil, çeşitli vesilelerle Türkiye'ye gelen Müslüman kesimin alimlerini, yöneticilerini şu gerçekleri biraz daha iyi görmeye çalışsın diye uyarmaya çalışıyoruz" dedi.

Partisinin Artvin İl Başkanlığı 6. Olağan Genel Kongresi sonrası bir düğün salonunda düzenlenen iftar programında konuşan Karamollaoğlu, ülke gündemine ve Orta Doğu'daki gelişmelere değindi.

Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini vurgulayan Karamollaoğlu, Türkiye'nin hem iç siyasette hem de dış politikada esen rüzgarın önünde savrulduğunu ileri sürdü.

Karamollaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Son olarak Katar krizi çıktı. ABD Başkanının Suudi Arabistan'a yaptığı ziyaret sonra Suudi Arabistan, Katar'ı düşman ilan etti. Hem kendisi hem Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere diğer 6-7 ülke Katar'la bütün münasebetlerini kestiler. Bu süreçte Türkiye de Katar'a destek verdi. Bu doğru bir karardı. Çünkü Katar son zamanlarda Türkiye'ye en çok destek veren, Türkiye'nin yanında duran gerçekleri gören sadece Türkiye için değil dünyanın çeşitli yerlerinde bunalıma girmiş, farklı şekillerde itham edilen insanların ve Müslümanların topraklarında yaşamasına izin veren bir ülke. Bundan dolayı da önem taşıyor." diye konuştu.

Bu sorunların çıkış nedeninin doğru analiz edilmesi gerektiğini belirten Karamollaoğlu, "Bu coğrafyada üzerimize oynanan oyunları idrak etmeden ülkemizin ve İslam aleminin huzura kavuşması mümkün değil. Biz sadece ülkemizde yaşayan insanları değil, çeşitli vesilelerle Türkiye'ye gelen Müslüman kesimin alimlerini, yöneticilerini şu gerçekleri biraz daha iyi görmeye çalışsın diye uyarmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

İslam coğrafyasında ırkçılık üzerinden kavga çıkarılmak istendiğini dile getiren Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

"Bizim bölgede Kürt, Türk, Arap kavgası var. Afganistan'da sen Özbeksin, Taciksin, Peşnusun ayrımı yaparak nabza göre kavga çıkartıyorlar. Mesele Kürt Türk Kavgası değil. Mesele ırkçılık fitnesi. Bu da yetmiyor mezhep ayrılıklarını körüklüyorlar. Şimdi Katar'a karşı yürütülen hareketin altında şu var. Sizin İran'la aranız iyileşti. Halbuki İran bize düşman. Niye? Onlar Şii. Şiilik yeni çıkmadı ki bin 400 yıldır bu anlayış var mı? Var. Osmanlı ile İran arasındaki sınır 400 sene önce çizilmiş. 400 senedir Osmanlı ile İran arasında bir kavga çıkmamış. Bu farklılığı kardeşçe yaşamışlar. Şimdi biz niye kavga edelim. Biz kavga edersek bu kavgadan İslam düşmanları faydalanacaklar."

Müslümanların bir araya gelmesi gerektiğinin altını çizen Karamollaoğlu, "Bunu ilk önce ülkemizde sağlamalıyız. Kutuplaşmalardan kavgalardan uzak durmalıyız. Genel başkan olarak bana Türkiye'nin en önemli sorunu ne diye sorulursa kutuplaşma ve kamplaşma derim. Türkiye'nin çok eksiği var ama hepsinden önemlisi kamplaşma var. Bunu çözecek olan siyasetçilerdir. Siyasetçiler kavgayı bırakacak ki vatandaş kucaklaşsın. Siyasetçiler maalesef kavgadan medet umuyor. Memlekete yapılacak en büyük kötülük budur. Farklı düşünüyoruz diye sürekli kavga edecek değiliz ki? Biz kavga etmeden yaşamasını öğrenmek mecburiyetindeyiz. Dünyada barış ve huzur istiyorsak biz kendi ülkemizi yaşanabilir bir ülke haline getirmeliyiz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Temel Karamollaoğlu Türkiye Artvin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title