Haberler

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak Açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, devlet adamları ve siyasetçilerin üsluplarını değiştirmeleri gerektiğini belirterek, "Türkiye'nin ayrışmaya, ayrılmaya değil, kucaklaşmaya, birleşmeye, bütünleşmeye ihtiyacı vardır.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, devlet adamları ve siyasetçilerin üsluplarını değiştirmeleri gerektiğini belirterek, " Türkiye'nin ayrışmaya, ayrılmaya değil, kucaklaşmaya, birleşmeye, bütünleşmeye ihtiyacı vardır." dedi.

Kamalak, İl Müftülük Konferans Salonu'nda düzenlenen partisinin Düzce Merkez İlçe 6. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, iktidarın anayasa değişikliğiyle, dokunulmazlıkların kaldırılması çağrısında bulunduğunu, bu çağrının gündem saptırmaktan başka bir şey olmadığını belirterek, "İktidarın burada amaçladığı husus şudur, bir kısım milletvekilinin dokunulmazlığını güya kaldırmış olacak geçmişin üzerine sünger çekecektir. Yani pisliğin üzerine kapatacak. Bu bir, ikinci olarak ben buradan iktidar partisine sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakanına sesleniyorum, dokunulmazlıkları kaldırmak için sizin muhalefet partisinin desteğine ihtiyacınız mı var? Dokunulmazlığı kaldırmak için basit çoğunluk yeterlidir." diye konuştu.

Kamalak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanlığı döneminde "Çözüm Süreci" hakkında düşüncelerini ilettiğini anımsatarak, "Şu anda büyük çatışmalarla karşı karşıyayız. Buradan iktidar sahiplerini uyarıyorum aklınıza başınıza toplayın. Eğer bu süreç böyle gidecek olursa iş başa döner, ülke bölünür. Bölgesel çatışma, ulusal çatışmaya dönüşür. Ülke Suriye'den daha beter hale gelir, aklınıza başınıza toplayın." ifadesini kullandı.

"Türkiye'nin bütünleşmeye ihtiyacı var"

Devlet adamlarının, siyasetçilerin üsluplarını düzeltmelerini isteyen Kamalak, ayrıştırıcı, hakaret edici tutum ve davranışlardan vazgeçilmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Türkiye'nin ayrışmaya, ayrılmaya değil, kucaklaşmaya, birleşmeye, bütünleşmeye ihtiyacı vardır. Burada da herkese görev düşmekle beraber en önemli görev, devlet direksiyonunda bulunanlara kişilere düşmektedir. Parlamentodaki kişilere düşmektedir, iktidara ve muhalefete düşmektedir."

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Kamalak Türkiye Düzce Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title