Haberler

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak Açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Geleceğimizin teminatı hiç şüphesiz gençliğimizdir.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Geleceğimizin teminatı hiç şüphesiz gençliğimizdir. Gençliği olmayan bir milletin geleceği olamaz" dedi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İstanbul Şubesinin geleneksel sahur programı, Feshane'de gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Kamalak, gençliğin önemine değinerek, "Geleceğimizin teminatı hiç şüphesiz gençliğimizdir. Gençliği olmayan bir milletin geleceği olamaz" ifadesini kullandı.

Kamalak, dünyada herkese yetecek kadar yer ve nimetin bulunduğunu fakat adil bir düzen olmadığı için milyonlarca insanın açlıktan ölürken, milyonlarca insanın da aşırı kilodan hayatını kaybettiğini belirtti.

"Dünyada herkese yetecek kadar yer olmasına rağmen milyonlarca insan mülteci hayatı yaşamak zorunda kalıyor. Bu kadar yersiz yurtsuz insanın açıkta kalması da adil düzen olmamasından kaynaklanıyor. Peki adil düzeni kim kuracak? Adil düzeni hiç şüphesiz ki adalet duygusuna sahip olan, adalet prensiplerini elinde bulunduran Müslümanlar kuracaktır" diyen Kamalak, şöyle devam etti:

"Vicdanen soralım Kur'an'a, sünnete dayanmayan bir sistemin adil olması mümkün mü? Beşerin aklı, ilahi iradenin üzerinde olabilir mi? Eğer beşer kendi aklı ile bütün insanlığı huzura eriştiren sistemi kuracak olsaydı Cenab-ı Allah kulları için niçin peygamberler, kitaplar göndersindi? Beşerin aklı olsa olsa bugünü düzenleyebilir."

İslam birleşmiş milletler teşkilatı, İslam ortak savunma teşkilatı, İslam ortak pazarı, İslam kültürel işbirliği teşkilatı ve İslam ortak para biriminin acilen hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden Kamalak, "Aksi halde dünyada insanlığın huzur bulması mümkün değildir. Şu anda birçoğunuzun cebinde ABD doları ve Batı'nın avrosu bulunmaktadır. Bunlar birer sömürü aracıdır ve bu sömürü aracından da acilen kurtulmamız gerekir. Bunu önlemek için Merhum Erbakan hocamız da yıllarca bunun mücadelesini verdi. Milli Görüş'ün ekseninde, adil bir düzen kurmak istiyorsak bu hususlara dikkat etmemiz gerekir" diye konuştu.

AGD Genel Başkanı Salih Turhan ise sonlarına yaklaşılan ramazanın günahlardan arınma ve Allah'tan daha çok sakınma ayı olduğuna dikkat çekerek "Geleceğe dair yeni bir dünya idealimiz, adil bir dünya idealimiz, hakka dayalı bir nizamın tesisi ile alakalı neleri yapmam lazım, nasıl çalışmam lazım, bununla alakalı hangi çalışmaları yürütmem lazım diyerek, yoğun bir muhasebe sürecine girmemiz lazım" dedi.

Ramazanın sadece aç kalma ayı olmadığını, oruç tutmanın merhameti, kardeşliği, paylaşmayı, cömertliği, adaleti, sevgiyi, cesareti, kuşanmak anlamı taşıdığına dikkat çeken Turhan, "Her ramazanda İslam dünyasında kardeşlerimize yapılan baskı ve zulümlerle moralimiz bozuluyor ve mübarek ramazanı buruk yaşıyoruz. Ona göre yaptığımız ve yapacağımız hizmetlerin değerini anlayıp, Rabbimizin bize gösterdiği istikamette yürümemiz gerekir" ifadelerini kullandı.

Programa, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, İstanbul İl Başkanı Birol Aydın, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, AGD İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut, MÜSİDER (Müzik ve Sinema Derneği) Genel Başkanı Arslan Ateş, Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş ile partililer, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Anadolu Gençlik Derneği Mustafa Kamalak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title