Haberler

Saadet Öğretmenin Katili, 6 Yıl Önce Bir Kadını Yaralamaktan Yargılandı

Ardahan'dan Eskişehir'e duruşmaya getirildi Kemal ATLAN/ESKİŞEHİR, (DHA) ARDAHAN'ın Göle İlçesi'nde kendisine yüz vermeyen anasınıfı öğretmeni 24 yaşındaki Saadet Ulus'u sokak ortasında satırla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 44 yaşındaki Yalçın Algan'ın, 6 yıl önce kendisiyle evlenmek istemeyen 35 yaşındaki Ebru Kural'ı 12 yerinden bıçakla yaraladığı iddiasıyla bugün Eskişehir'de hakim önüne çıktı.

Ardahan'dan Eskişehir'e duruşmaya getirildi

Kemal ATLAN/ESKİŞEHİR, (DHA)

ARDAHAN'ın Göle İlçesi'nde kendisine yüz vermeyen anasınıfı öğretmeni 24 yaşındaki Saadet Ulus'u sokak ortasında satırla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 44 yaşındaki Yalçın Algan'ın, 6 yıl önce kendisiyle evlenmek istemeyen 35 yaşındaki Ebru Kural'ı 12 yerinden bıçakla yaraladığı iddiasıyla bugün Eskişehir'de hakim önüne çıktı.

Göle'de 12 Mart günü işlenen cinayetin faili olarak tutuklanan Yalçın Algan, iddiaya göre Eskişehir'de bir süre arkadaşlık yaptığı Ebru Kural'ı, 20 Mayıs 2004 tarihinde 12 bıçak darbesiyle yaraladı. Evlenme teklifini geri çevirdiği için Algan tarafından sokak ortasında bıçaklanan Ebru Kural, kaldırıldığı hastanede bir süre tedavi gördükten sonra taburcu edildi. Bu olay nedeniyle polis tarafından aranan ancak yakalanamayan Yalçın Algan hakkında kasten adam öldürmeye tam teşebbüs suçundan Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

VE HAKİM KARŞISINA çIKTI

Göle'de işlediği cinayetten sonra tutuklanan Yalçın Algan, 6 yıl önceki yaralama suçundan Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan bugünkü duruşmasına getirildi. Jandarmalar arasında duruşma salonuna giren Yalçın Algan suçlamaları kabul etmedi.

Ebru Kural'ı kendisinin bıçaklamadığını öne süren Yalçın Algan, "Ebru'yu ben bıçaklamadım. Bu olayla ilgili arandığımı 2008 yılında öğrenmiştim. Ancak polise gitmedim. Ardahan'da birlikte yaşadığım kadını öldürünce yakalandım. Ebru ile 1.5- 2 yıl arasında bir arkadaşlığımız oldu. Daha sonra arkadaşlığımızı anlaşarak bitirdik. Ebru ile arkadaşlığım sırasında boşandığı yabancı uyruklu olan eşi ile zaman zaman tartışmamız oluyordu. Ebru'nun, boşandığı eşinin etkisiyle bu olayda beni suçladığını düşünüyorum. Ebru'yu ben bıçaklamadım" dedi.

Sanıktan şikayetçi olan Ebru Kural ise Yalçın Algan ile sadece bir süre arkadaşlık yaptığını, birlikte olmadıklarını söyledi. Kural, "Yalçın benimle evlenmek istediğini söyledi. Ben de kendisini sevmediğimi belirterek teklifini kabul etmedim. Bunun üzerine beni tehdit etmeye başladı. Olay günü sokakta yürürken Yalçın arkamdan gelip bıçakla bana saldırdı ve yaralayıp kaçtı. Kendisinden şikayetçiyim. Cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu.

Mahkeme heyeti tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi. Yalçın Algan duruşma sonrasında yeniden Ardahan Cezaevi'ne götürüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title