Haberler

S&p, Türkiye'nin Kredi Notlarını Teyit Etti

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Standard And Poor's, Türkiye'nin Yerel ve Yabancı Para Cinsinden Uzun ve Kısa Vadeli Kredi Notlarını Teyit Etti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's, Türkiye'nin yerel ve yabancı para cinsinden uzun ve kısa vadeli kredi notlarını teyit etti.

S&P, Türkiye'nin BB- olan yabancı para cinsinden uzun vadeli, B olan yabancı para cinsinden kısa vadeli, BB olan yerel para cinsinden uzun vadeli, B olan yerel para cinsinden kısa vadeli kredi notlarını teyit etti. Görünümü ise 'durağan' olarak belirledi. S&P, ayrıca notları Türkiye'nin kredi notları ile aynı olan Eximbank'ın kredi notlarını da teyit etti.

S&P, kredi notlarının Türkiye'nin ciddi dış dengesizliklerini yansıttığını vurguladı. 2006 yılında cari işlemler açığının GSYH'nin yüzde 8'ini aştığını bildiren S&P, 2008-2009 döneminde de cari işlemler açığının GSYH'ya oranının yüzde 5'in üzerinde kalmasının beklendiğini açıkladı.

S&P, durağan görünümün de Türkiye'nin ekonomi politikalarındaki ilerlemeyle mali şoklara karşı kırılganlığını yansıttığını vurguladı. Cumhurbaşkanlığı seçiminin tamamlanmasına rağmen laikler ve ordu ile hükümet arasındaki karşı karşıya gelmenin süreceğinin göz ardı edilemeyeceğini belirten S&P, not artırımı için mali konsolidasyonun devamı, yapısal reformlarda ilerleme sağlanması ve laikler ile hükümet arasındaki gerginliğin azalması gerektiğini ifade etti.

(ERÖ-ERÖ-CC-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title