Haberler

Rusyalı Müslümanların Kurban Bayramı Coşkusu

Dünyanın Değişik Coğrafyalarında Olduğu Gibi Rusya'da da Kurban Bayramı'nı Coşkuyla Kutlayan Müslümanlar, Düzenledikleri Çeşitli Kültür Etkinlikleriyle Bayram Sevinçlerini Paylaşıyor. Rusya Müftüler Konseyi'ne Bağlı Nadejda (Umut) Kültür Vakfı'nın Teşebbüsüyle Moskova'daki Tatar Kültür Evi'nde Kurban Bayramı Dolayısıyla Düzenlenen Bayram Konseri, Renkli Görüntülere Sahne Oldu.

Dünyanın değişik coğrafyalarında olduğu gibi Rusya'da da Kurban Bayramı'nı coşkuyla kutlayan Müslümanlar, düzenledikleri çeşitli kültür etkinlikleriyle bayram sevinçlerini paylaşıyor. Rusya Müftüler Konseyi'ne bağlı Nadejda (Umut) Kültür Vakfı'nın teşebbüsüyle Moskova'daki Tatar Kültür Evi'nde Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen bayram konseri, renkli görüntülere sahne oldu.

Başkentli Müslümanların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, ağırlıklı olarak Tatar şarkıları ve folklor gösterileri sahnelendi. Kur'an-ı Kerim okunuşuyla başlayan gecede usta sanatçıların ifasındaki ilahiler büyük beğeni görürken, Tatar şarkıları ve Kafkas dansları da seyircileri coşturdu. Kazakistanlı sanatçı Marat Umarov'un seslendirdiği "Mekke-Medine" şarkısı ise seyircilerden alkış alırken, Nadejda Vakfı tarafından hazırlanan Kurban Bayramı'nın tanıtımına ilişkin film gösterisi de büyük ilgi gördü.

Nadejda Vakfı Başkan Yardımcısı Raşit Akaziyev, "Öncelikli olarak tüm dünya Müslümanlarını, mübarek Kurban Bayramı dolayısıyla kutluyorum. Nadejda Vakfı olarak değişik milletleri temsil eden, Müslümanların kaynaşmasını sağlamak amacıyla böyle bir etkinliği düzenlemeye karar verdik. Bugünkü konserde farklı milletleri temsil eden sanatçılar, kendi becerilerini sergiledi. Müslümanlara bayram sevinci yaşattığımız için çok mutluyuz. Ayrıca vakfımız her yıl olduğu gibi bu yıl da ihtiyacı olanlara kurban eti

dağıtacak" dedi. Bu arada ziyaretçi girişi ücretsiz olan konserin Nadejda Vakfı tarafından Müslümanlara armağan edildiği bildirildi.

(AK-KK-KK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title