Haberler

Rusya, Venezuela ordusuna eğitim verdiğini doğruladı

Rusya, Venezuela ordusuna eğitim verdiği iddialarını doğruladı. Karakas'ta bulunan Büyükelçi Vladimir Zaiomski, geçtiğimiz Mart ayında ABD'nin tehditlerine karşılık olarak Güney Amerika ülkesine yüzlerce Rus askerinin geldiği dedikodularına, "meslektaşlarını eğitmek için burada olan uzmanlarımız var" ifadelerini kullandı.

Mart ayında Venezuela'ya ulaşan Rus birlikleri, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya tam bağlı orduyu ABD'nin güç kullanımı tehdidine karşı hazırlıyor. Karakas'ta bulunan Büyükelçi Vladimir Zaiomski, "Venezuela hükümeti, ABD'nin ülkelerine karşı güç kullanımı tehdidine karşı, sahip oldukları silahların çalışmasından emin olmaları gerektiği için, yılın başından beri alarm durumunda bulunuyor" dedi.

2001 yılında iki ülke arasında yapılan anlaşma gereği, Rus uzmanların, Venezuelalı meslektaşlarını askeri teçhizatlarını hazır tutmaları ve aynı zamanda onları en iyi şekilde kullanmalarını sağlamak için eğittiklerini açıkladı. 2009'dan bu yana Venezuela'da görevli olan Büyükelçi, "Askeri girişimlerine karşıyız. Krizden çıkışın diyalog ile olduğuna inanıyoruz" dedi.

Şu anda sistematik bir diyalog olmadığını belirten Zaimoski, darbeci muhalif lider Juan Guaido ve muhalefeti radikaller ve marjinallerden etkilenmekle suçladı.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun müttefiki olan Rusya, Mart ayında ülkeye yüzlerce asker gönderdi. Bu kriz Moskova ile Washington arasında birbirini Venezuela'yı istikrarsızlaştırmakla suçlayan yeni bir krize yol açtı. ABD Başkanı Donald Trump, Rusya'yı ülkeyi terk etmeye çağırırken, Moskova ise Washington'u uluslararası hukuka darbe vurmakla suçladı. - KARAKAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Rusya Federasyonu Venezuela Haberler

Bakmadan Geçme

Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title