Haberler

Rusya ve Ukrayna Yeni Bir Doğalgaz Krizinin Eşiğinde

Rusya ile Ukrayna Arasında Geçen Yıl Yaşanan Doğalgaz Krizinin Yeniden Tekrarlanma Sinyalleri Vermesi Üzerine Bugün Moskova'da Biraraya Gelen Rus ve Ukraynalı Yetkililer, Krizden Kaçmak İçin Son Şanslarını Deniyor.

Rusya ile Ukrayna arasında geçen yıl yaşanan doğalgaz krizinin yeniden tekrarlanma sinyalleri vermesi üzerine bugün Moskova'da biraraya gelen Rus ve Ukraynalı yetkililer, krizden kaçmak için son şanslarını deniyor.

Rus doğalgaz devi Gazprom'un, Ukrayna'nın biriken borçlarını en kısa sürede ödememesi durumunda salı günü saat 10.00'da bu ülkeye doğalgaz sevkiyatını durduracağını açıkladı.

Bu açıklama üzerine harekete geçen Ukrayna'nın Naftogaz şirketi, Yönetim Kurulu Başkanı Oleg Dubin rehberliğindeki tüm üst düzey kadrosuyla bu sabah Moskova'ya geldi.

Gazprom binasında bu sabah başlayan görüşmeler sürerken, tarafların Rus doğalgazının Ukrayna ve Avrupa'ya sevkiyatının teknik yönlerini ele alacakları ifade edildi.

Bilindiği gibi Gazprom şirketi, Ukrayna'nın Rusya'ya doğalgaz borcunun 1.5 milyar dolar olduğunu ve bunun 500 milyon dolarının acil ödenmesi gerektiğini açıklamış, Ukrayna'da bu borç miktarının doğruluğunu teyid etmişti.

Öte yandan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yuşçenko'nun da yarın Moskova'ya resmi ziyaret düzenleyeceği bildirildi.

(AK-İÖZ-İÖZ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title