Haberler

Rusya ve Japonya Depremlerle Sarsıldı

Rusya'nın Uzak Doğu Bölgesindeki Okhotsk Denizinde, Richter Ölçeğine Göre 7,5 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi. Japonya'da da Richter Ölçeğine Göre 5,1 Büyüklüğünde Bir Deprem Meydana Geldi.

Rusya'nın Uzak Doğu bölgesindeki Okhotsk denizinde, Richter ölçeğine göre 7,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Japonya'da da Richter ölçeğine göre 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Amerikan Jeolojik Gözlem Merkezi, sabaha karşı meydana gelen depremde can kaybı bildirilmediğini açıkladı.

Merkez, depremin merkez üssünün Kamçatka yarımadasındaki Petropavlovsk-Kamchatskiy kentine 384 kilometre mesafede yerin 605 kilometre altında olduğunu kaydetti. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı yetkilileri de depremde can kaybı olmadığını, tsunami alarmı verilmediğini belirtti.

Öte yandan Japonya'da da Richter ölçeğine göre 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Japonya Meteoroloji Dairesi, merkez üssü, başkent Tokyo'nun yaklaşık 140 kilometre kuzeyi olan İbaraki sahili olan depremin Tokyo'da hissedildiğini bildirdi. Depremde can ya da mal kaybı olmadığı belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title