Haberler

Rusya'nın Terör Örgütleri Listesinde Pkk Yer Almadı

Rusya, terörist örgütler listesini ilk kez açıkladı. Terör örgütü PKK bu listede yer almadı.

Rusya, terörist örgütler listesini ilk kez açıkladı. Terör örgütü PKK bu listede yer almadı.

Rusya Başbakanı Mihail Fradkov'un imzaladığı kararname, Rus resmi gazetesi ''Rossiskaya''da yayımlandı.

Listede, Kafkasya Mücahitleri Birleşik Güçlerinin Yüksek Askeri Meclisi, İçkerya ve Dağıstan Halkları Kongresi, El Kaide, Asbat El Ansar, El Cihat (veya Mısır İslami Cihat), El Camia El İslam, El İhvan El Müslimin, Hizbul Tahrir El İslami, Leşker-i Tayba, Cemaati İslami, Taliban, Türkistan İslam Partisi, Cemiyet El İslah El İçtimai, Cemiyet İhya At Turaz El İslami, El Harameyn, Cund Aş Şam ve Mücahitler Cemaati adlı 17 örgüt yer aldı.

Noviye İzvestiya gazetesinde terörist örgütler listesinin ilk kez açıklanmasıyla ilgili yer alan haberde, 2003 yılından beri mevcut olan bu listenin önceki gün açıklanmasına karar verildiğini duyurdu.

Listede yer alan en ünlü örgütün El Kaide olduğu belirtilen haberde, ''Arapça'dan 'temel' şeklinde tercüme edilen bu örgüt 1988 yılında Usame Bin Ladin tarafından kuruldu'' denildi.

İkinci ünlü örgütün Taliban olduğu belirtilen haberde, ''Bu örgüt de 1994 yılında Molla Muhammed Ömer tarafından kuruldu. Başlıca amacı, 1988 yılından sonra eski Sovyet ordusunun terk ettiği Afganistan'da iktidar mücadelesi veren birlikleri ezerek, iktidara gelmek'' ifadeleri kullanıldı.

Rusya, Türkiye'nin PKK'yı terör örgütleri listesine alma çağrılarına, bu konuda Rus mahkemeleri tarafından alınan bir karar bulunmadığı gerekçesiyle şu ana kadar bir karşılık vermedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title