Haberler

Rusya Muhalefetinden Hükümete Tilki Kürklü Protesto

Rusya'nın Başkenti Moskova, Yılbaşı Öncesinde İlginç Bir Muhalefet Eylemine Sahne Oldu.

Rusya'nın başkenti Moskova, yılbaşı öncesinde ilginç bir muhalefet eylemine sahne oldu.

Bu yıl kurulan muhalif Ura hareketi, hükümeti protesto etmek için Moskova'daki Beyaz Ev olarak bilinen hükümet binası karşısında toplandı. Ura hareketi yanlısı grup, yılbaşı hediyesi olarak hükümete mavi tilki kürkü armağan etti. Eylemciler son zamanlarda hükümet içerisinde anlaşmazlıklar yaşandığını ancak çok yakında hükümetin tarihe karışmasıyla siyasi istikrarsızlığın son bulacağını iddia etti. "Soğuk bir döneme girecek olan hükümeti psikolojik olarak ısıtmak için" mavi tilki kürkü sunmaya karar

verdiklerini söyleyen eylemciler, "2008 - rejimin sonu", "Elveda hükümet" yazan pankartlar açarak, "Kalmak istiyorsan fiyatları indir", "Yeni yıla yeni hükümetle" sloganları attı.

Eylemi düzenleyen Dmitriy Ogneyev, "Bugünkü eylemimizin başlıca hedefi, hükümete sosyal reformların yapılması gerektiğini hatırlamaktır" dedi.

İşbaşındaki hükümetin ulusal proje adı altında vatandaşlara bazı vaatlerde bulunduğunu söyleyen Ogneyev, söz konusu vaatlerin hükümetin yükümlülükleri arasında olduğunu belirtti.

Ogneyev, "Bunları ayrı bir proje olarak sunmak, hükümetin güçsüzlüğünü ortaya koymaktadır. Bizim böyle hükümete ihtiyacımız yok" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Ura harekatı hükümete hediye ettiği mavi tilki kürkünü 31 Aralık'ta Federasyon Konseyine, Duma ve Cumhurbaşkanlığı Yönetimi binaları karşısına da bırakacağını bildirdi.

(AK-İÖZ-İÖZ-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title