Haberler

Rusya Krizinde Çözüm Bulundu

Eskişehir Yaş Sebzeciler Meyveciler Balıkçılar Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Çiçek, bu yıl don ve aşırı kar yağışı beklenmediğini, bunun da üretime olumsuz etki edeceğini ifade etti.

Eskişehir Yaş Sebzeciler Meyveciler Balıkçılar Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Çiçek, bu yıl don ve aşırı kar yağışı beklenmediğini, bunun da üretime olumsuz etki edeceğini ifade etti.

Kötü bir iklim karşısında olunduğunu, beklenilen yağışların henüz başlamadığını belirterek açıklamasına başlayan Eskişehir Yaş Sebzeciler Meyveciler Balıkçılar Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Çiçek, yaz meyveleri için bugünkü iklim koşullarının sıkıntı oluşturduğunu kaydetti. Rusya'nın meyve ihracatını durdurmasıyla bu yıl özellikle de narenciye ve kış meyvelerinde bolluk yaşanacağının altını çizen Çiçek, şu açıklamalarda bulundu:

"Şu sıralar sadece sebze fiyatları biraz yüksek, ama onlar da 2 aya kadar düşer. Özellikle de patates, soğan ve kışlık meyvelerimizde bu yıl bolluk var ve sıkıntı yaşanmıyor. Bu ürünlerde pazarda fiyatlar 1 lira civarında. Don tehlikesi beklemiyoruz. Şuan Eskişehir'de kuraklık var. Yağış yok. Toprak kar ve yağmur görmeyince suya doyamıyor, bu da yazlık ürünlerin üretimine olumsuz yansıyor."

RUSYA YERİNE ROMANYA

Rusya'nın meyve ve sebze alımını durdurmasının Türkiye'yi fazla etkilemediğini de dile getiren Çiçek, Rusya yerine ihracatın Romanya, Gürcistan ve Azerbaycan'a kaydığını kaydetti. Marul, pırasa, karnabahar ve diğer yeşil sebzelerde Eskişehir'in Türkiye'de en kaliteli ürün yetiştiren il olduğuna da dikkat çeken Çiçek, çiftçilerin geçen yıl seralarda yaşanan çökmelere karşı bu yıl güçlendirme önlemi aldıklarını da sözlerine ekledi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mehmet Çiçek Eskişehir Romanya Rusya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title