Haberler

Rusya, Havacılığa 250 Milyar Dolar Harcayacak

Rusya'nın Sovyetler Birliği'nin Çökmesinin Ardından Zor Dönemler Geçiren Uçak Sanayisini Yeniden Ayağa Kaldırmak İçin 2025 Yılına Kadar 4 Bin 500 Uçak Üretmeyi Planladığı Bildirildi.

Rusya'nın Sovyetler Birliği'nin çökmesinin ardından zor dönemler geçiren uçak sanayisini yeniden ayağa kaldırmak için 2025 yılına kadar 4 bin 500 uçak üretmeyi planladığı bildirildi.

Rusya Birleşik Havacılık Şirketi Başkanı Aleksiy Fyodorov, yaptığı açıklamada, bu programın kendilerine maliyetinin yaklaşık 250 milyar dolar olacağını belirterek, “Rusya, uçak üretiminde küresel liderlerden biri haline gelmeli” diye konuştu.

Fyodorov, gelecek hafta Moskova'da başlayacak uluslararası Havacılık Fuarı öncesinde Rus uçak üreticisi firmalarının yetkilileriyle bir araya gelerek, sektörün sorunlarını masaya yatırdı.

Rus hükümetinin de uçak sanayisinin yeniden ayağa kalkması için yardımda bulunacağını ve bunun için özel fonlar oluşturacağını ifade eden Fyodorov, “Sivil havacılık uçaklarının modernleştirilmesi bizim bir numaralı önceliğimiz” diye konutu.

Rusya sivil havacılık sektöründe halen 100'ü Batı yapımı toplam 2 bin 500 uçak bulunuyor.

Ülkede Tupolev Tu-334 ve İlyuşin Il-114'in geliştirilmesi ilgili çalışmalar devam ederken, çalışmaların ticari açıdan hedeflenen boyuta gelmediği bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title