Haberler

Rusya: Hava Operasyonlarında 28 Bin Terörist Öldürüldü

Güncelleme:

Rusya, Suriye'de gerçekleştirdiği hava operasyonlarından terör örgütleri IŞİD ve El Nusra'ya bağlı 28 bin teröristi öldürdüğünü duyurdu.

RIA Novosti'nin haberine göre, Rusya Güvenlik Konseyi Sekreter Yardımcısı Yevgeni Lukyanov, "Rusya'nın gerçekleştirdiği operasyonlarda 28 bin IŞİD ve El Nusra militanı etkisiz hale getirildi." dedi.

"SURİYE ORDUSUNUN DA KATKISI VAR"

Çeçenistan'ın başkenti Grozni'de düzenlenen güvenlik konferansında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Lukyanov, "Tahminlerimize göre geçen yıl 30 Eylül'de hava operasyonlarımız başladığında, 80 bin civarında IŞİD ve El Nusra militanı vardı. Bugüne kadar 28 bini etkisiz hale getirildi. Bunda Suriye ordusunun da katkısı var." diye konuştu.

"KOALİSYON 5 BİN MİLİTAN ÖLDÜRDÜ"

Lukyanov, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin son iki yılda düzenlediği operasyonlarda ise 5 bin civarında militanın öldürüldüğünü bildirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

El Nusra Suriye Rusya Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (12)

KAAN:

yalana bak siviller dışında kimseyi öldürmediler öldürdükleri hepsi sivil

36
5
yanıtYanıtla
kayseri:

en büyük terörist Rusyadır

28
9
yanıtYanıtla
hasan:

28 bin çocuk ve kadın öldürmüşler. Ayrıca ruslar işide kesinlikle vurmaz.

16
13
yanıtYanıtla
vatandaş:

esad rusyayı kandırmış olmalı. bombaladıkları çogu yer suriye halkı ve bölge insanları sayı doğru olabilir ama ışid yada el nusra değil olan mazlum bölge halkına oldu türkmenlerde dahil buna

14
6
yanıtYanıtla
PAN RIVER:

28 BİN SİVİL DE DAHA İYİ OLUR ÖLENLER KÜRTLER TÜRKMENLER ÇOCUKLAR YAŞLILAR TERÖRLE HİÇ ALAKASI OLMAYAN KİŞİLER

12
6
yanıtYanıtla
iyi olmuş:

IŞİD''e, El nusra''ya aman vermeyin. Bunlar kötü kalpli insanlar. Yok edilmeleri masumların hayatı için zounlu

10
6
yanıtYanıtla
Samet:

Türkiye Rusya kadar terörle mücadele edemiyor. . onlar hiç asker kaybetmiyor üstüne 28 bin kişi öldürüyor. . türkiyede ise hergün bi zaiyat. .

5
2
yanıtYanıtla
antalya:

malmısın sen ülkemiz hangi gün masuma kıydı 28, 000 kişi sivil halk terörist değil.

yanıt0
yanıt2
misafir:

ruslar suriyede sivilleri katlediyor, palavra attiklarinada bakmayin, muhaliflerde artik ucaksavar oldugunu bildiklerinden düsürülmek korkusuyla suriye üzerinde ucamiyorlar bile,

2
4
yanıtYanıtla
vatandaş:

RUSLAR VOTKOYI VURUNCA BİARZ SAPITORLAR BU HABERDE ONLARDAN. ABD UYDU GORUNTULERİNİ YAYINLADI RUSYANIN SURİYEDEKİ HAVA ÜS BÖLGESİ SALDIRIYA UĞRADI 6 TANE HELİKOPTİRİ PERT OLDU

1
2
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title