Haberler

Rusya Halkı, Putin'in Yılın Adamı Seçilmesinden Memnun

Dünyanın En Prestijli Dergilerinden Time'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i Yılın Adamı Seçmesi Rus Halkı Tarafından Memnuniyetle Karşılandı.

Dünyanın en prestijli dergilerinden Time'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i yılın adamı seçmesi Rus halkı tarafından memnuniyetle karşılandı.

Sekiz yıllık başarılı devlet yöneticiliğiyle halkın sevgisini kazanan Putin, Mart ayında yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinden sonra başbakanlık görevi yapabileceğini açıklamıştı. Putin'in, başbakanlık görevine geçse bile, kendisine yönelik halk desteğinin devam edeceği ve ulusal lider sıfatını koruyacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Devlet Başkanı'nın yılın adamı seçilmesiyle ilgili görüşlerini dile getiren üniversite öğrencisi Sergey Demidçik, "Putin'in bu unvanı fazlasıyla hak ettiğini düşünüyorum. Çünkü Putin, Rusya'nın dünyadaki imajını yükseltti" dedi. Dünya ülkelerinin Putin sayesinde Rusya'ya saygı gösterdiğini savunan Demidçik, "Uluslararası arenada Rusya'nın konumu çok güçlendi. Putin'in kararlı tutumu sayesinde batı devletleri içişlerimize açıkça karışamıyor. Putin'in Rusya karşısındaki en büyük hizmeti ise ülke içindeki

istikrarı sağlaması oldu" şeklinde konuştu.

Kseniya Yesipova isimli bir genç ise, Putin'in Sovyetler Birliği'nin yıkıntıları üzerine yeni bir devlet inşa ettiğini belirterek, "Toplumun tamamen yok olmasına yönelik bir süreci engelleyen Putin, sadece Rusya'da değil aynı zamanda tüm dünyada kendi ismini kanıtladı. Artık dünyada Putin'i tanımayan yok" dedi. Yesipova, Putin'in akılcı politikasıyla, Rusya'nın imajını iyileştirdiğini ifade etti.

Putin'in lider olmasından dolayı memnuniyetini dile getiren Nadejda Barinova isimli yaşlı kadın da, "Putin gibi bir lidere sahip olduğumuz için gurur duyuyorum. Putin'le birlikte bundan sonra da hep ileriye yürüyeceğiz" diye konuştu. Rusya'nın dünyadaki konumunun Putin sayesinde yükseldiğini iddia eden Barinova, "Putin'in ülkemize en büyük katkısı istikrar ve bir düzen oluşturması oldu. Halkın refah düzeyi iyileşiyor" dedi. Yaşlı kadın ayrıca, Putin'in hazırladığı projelerin başarısından dolayı, halkın

Duma Parlamento seçimlerinde Birleşik Rusya Partisi lehine oy kullandığını söyledi.

Öte yandan, Time dergisinin seçiminin doğru bir karar olduğunu savunan İvan Mashkov isimli vatandaş, "Putin'e çok büyük saygı duyuyorum. Çünkü Putin'in liderliği döneminde daha iyi yaşamaya başladık. Hayat daha anlamlı ve ilginç hale geldi" şeklinde konuştu.

(AK-PNR-PNR-ÖZ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title