Haberler

Rusya, Duma'daki Kimyasal Saldırıyı "Provokasyon" Olarak Değerlendirdi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Doğu Guta'nın Duma ilçesinde düzenlenen kimyasal saldırıyı "provokasyon" olarak nitelendirerek "Tüm bunlar, 'Rusya cani rejimi koruyor' adı altında Suriye karşıtı kampanyalar için bahane oldu" dedi.

Lavrov, Tacikistan Dışişleri Bakanı Sirodjidin Aslov ile bir araya geldikten sonra düzenlenen ortak basın toplantısında, gazetecilerin Doğu Guta'daki kimyasal saldırıyla ilgili sorularını cevaplandırdı.

Suriye'de görev yapan Rus askerlerinin, Şam yönetimini suçlamak için "provokasyon" hazırlandığı konusunda daha önce uyarılarda bulunduğunu söyleyen Lavrov, "Uyardığımız gibi de oldu ve Şam'ın banliyösü Doğu Guta'nın Duma ilçesinden o yönde bilgiler geldi." diye konuştu.

Yayınlanan görüntülere değinen Lavrov, çocuk ve yaşlıların üzerlerine kovalarla su dökenlerin hiçbir koruma giysisi giymeden yardım etmeye çalıştığının gördüğünü belirterek bu görüntülerin sarin gazı kullanıldığı dönemde de ortaya çıktığını öne sürdü. Lavrov, "Tüm bunlar, 'Rusya cani rejimi koruyor' adı altında Suriye karşıtı kampanyalar için bahane oldu." ifadesini kullandı.

Batılı ülkelerin, Rusya'yı ve İran'ı, rejimi desteklediği için suçladığını savunan Lavrov, söz konusu kimyasal saldırı ile ilgili sonucun önceden belirlendiğini ileri sürdü.

Lavrov, "Olay yerine bizim uzmanlarımız da gitti, uluslararası kuruluşların güvendiği Kızılhaç uzmanları da. Onlar orada sivillere karşı klor veya başka bir kimyasal kullanıldığına dair bir iz bulamadı." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Sergey Lavrov Tacikistan Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title