Haberler

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un Azerbaycan Ziyareti

Azerbaycan'da Temaslarını Sürdüren Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov'u Makamında Ziyaret Etti.

Azerbaycan'da temaslarını sürdüren Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov'u makamında ziyaret etti.

Basına kapalı gerçekleşen bir saatlik görüşmenin ardından Memmedyarov ve Lavrov, ortak bir basın açıklaması düzenledi.

Görüşmede ele alınan konulardan bahseden Azeri Bakan Memmedyarov, "Görüşmemiz çok olumlu geçti. Azerbaycan ile Rusya arasında ticari ve ekonomik iş birliği, her geçen gün biraz daha gelişmektedir. Sayın Lavrov ile siyasi konularda fikirlerimiz paraleldir. Görüşmede Kosova'da yaşanan gelişmeler, savunma programının gelişmesi yönünde Rusya'nın düşünceleri, Hazar'a kıyısı olan ülkelerin durumu ve Yukarı Karabağ probleminin çözümü gibi konuları ele aldık. Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT)

Minsk Grubu Eş Başkanları arasında Rusya temsilcisinin bulunmasından son derece memnunuz. Ayrıca eş başkanın çalışmaları bizi memnun etmektedir. Yukarı Karabağ'ın çözümünde de Rusya'nın çok önemli katkısı olacağına inanıyoruz" dedi.

Lavrov ise, meslektaşının sözlerine tam olarak katıldığını belirterek şöyle konuştu: "Ticari ve ekonomik iş birliğimizin gelişmesinin yanı sıra askeri yardım ve okullarda karşılıklı eğitim konularını müzakere ettik. Kafkasya'da barışı destekliyoruz. AGİT'in Minsk Grubu Eşbaşkanı ülkesi olarak Yukarı Karabağ probleminin çözümü yönünde Rusya, gerekli çalışmalarını sürdürecektir. İnanıyoruz ki bu konuda her iki ülkeyi memnun edecek bir çözüme varılacaktır."

İran'ın nükleer faaliyetlerine de değinen Rus Bakan Lavrov, Azerbaycan ve Rusya olarak, İran'daki nükleer enerji krizinin abartılması ve siyasi yönlere çekilmesine karşı olduklarını belirterek şöyle konuştu: "Sorunların konuşularak çözülmesini destekliyoruz. Tahran'ın ablukaya alınmasını ve nükleer çalışmalar bahane edilerek bazı çıkarlar için İran'a ambargo uygulanmasını gerçekçi bulmuyoruz. Bu ülkeye herhangi bir müdahalede bulunulmasına karşıyız."

(MN-CY-CY-HO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title