Haberler

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Yıllık Basın Toplantısı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Bugün Düzenlediği Geleneksel Yıllık Basın Toplantısında, Rusya'nın Kalkınma Sürecine Girdiğini Söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün düzenlediği geleneksel yıllık basın toplantısında, Rusya'nın kalkınma sürecine girdiğini söyledi.

Toplam bin 300 yerli ve yabancı basın mensubunun, sıfırın altında 15 derece soğukta yaklaşık 2 saat bekleyişten sonra güvenlik kontrolünden geçerek katılabildiği basın toplantısı, 3.5 saat sürdü. Basın toplantısı sırasında 55 gazetecinin sorusunu yanıtlayan Rusya Devlet Başkanı Putin, zaman zaman esprili yanıtlarıyla gazetecileri kahkahaya boğdu. Rusya'nın 2006 yılında eskiden hayal bile edemeyeceği ekonomik başarılara ulaştığını kaydeden Putin, "Rusya, eski SSCB'den kalma 65 milyar dolarlık dış borcunu tamamen ödedi. Buna rağmen 303.7 milyar dolar değerinde altın rezervi ve 88 milyar dolarlık ise yatırım stokuna sahibiz. Enflasyon oranını ise ilk kez tek rakama indirdik. Hedefimiz halkın refah düzeyini daha da iyileştirmek. Artık Rusya kalkınma sürecindedir" dedi.

Bir gazetecinin "Hiç moralsiz zamanlarınız oluyor mu, böyle durumlarda ne yapıyorsunuz?" sorusuna Putin, "Tabii ki her insan gibi benim de moralsiz zamanlarım oluyor. Bu durumlarda köpeğim Koni bana yardımcı oluyor. Ayrıca Ömer Hayyam'ın şiirlerini okuyarak da moral buluyorum. Size de tavsiye ederim" dedi. Bir başka gazetecinin, "Satranç eski şampiyonu Kasparov, sizi üstünde oturmakta olduğunuz içi altın dolu sandıklarınızla ülkeden kaçma fırsatı aramakla suçlamış. Bu konuda ne söyleyebilirsiniz?" sorusunu yanıtlarken masanın altına eğilerek bakan Putin, "Burada sandık yok. Ayrıca ben judo ve savaş teknikleriyle uğraştım. Atletik sporu ile hiç ilgilenmedim. Dolayısıyla bir yere kaçmak gibi bir niyetim yok" dedi.

Rusya'nın kendi çevresinde düşman ülkeler duvarı oluşturduğu söylentilerine katılmadığını kaydeden Putin, "Ulusal menfaatlerden vazgeçerek bazı devletlerin sevgi ve saygısını kazanmak çok kolay. Ama önemli olan kendi menfaatlerimizi koruyarak, başkalarının da buna saygılı olmasını sağlamaktır" dedi. Gürcistanlı bir muhabirin Rus-Gürcü ilişkileriyle ilgili sorduğu soru üzerine doğalgaz konusuna değinen Putin, "İran, Türkiye'ye vaat ettiği gazın büyük kısmını geçen yıl gönderemedi. Biz neden göndermediklerini biliyoruz. Türk dostlarımız bizden doğalgaz hacminin yükseltilmesini istedi ve biz de Türkiye'ye verdiğimiz gazın hacmini büyük oranda artırdık. Bölgede neler olduğunu biliyoruz" şeklinde konuştu.

Toplantı sırasında Putin'e sorulan sorulardan büyük kısmının 2008 yılında yapılacak Cumhurbaşkanı seçimleriyle ilgili olması dikkat çekerken, Putin ise her zamanki gibi yeniden Cumhurbaşkanı görevine adaylığını koyma niyeti bulunmadığını, seçimlerde hangi adayı destekleyeceğini ise seçim süresi döneminde açıklayacağını vurguladı.

(AK-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title