Haberler

Rusya, Danimarka'yı Tehdit Etti: Nükleer Füzelerin Hedefi Olur

Güncelleme:

Rusya, NATO'nun füze kalkanı programına katılmayı planlayan Danimarka'yı tehdit ederek, "Danimarka savaş gemileri Rus nükleer füzelerinin hedefi olur" dedi.

Rusya, ABD öncülüğündeki NATO'nun füze kalkanı programına katılma isteğini dile getiren Danimarka'yı tehdit etti. Rusya'nın Kopenhag Büyükelçisi Vanin, Danimarkalıların bu programa katılmanının sonuçlarını tam olarak kavradığını sanmıyorum. Eğer bu olursa, Danimarka savaş gemileri Rus nükleer füzelerinin hedefi olur" tehdidini savurdu.

"FÜZELERİN HEDEFİ OLUR"

Lyllands-Posten gazetesine konuşan Rus Büyükelçi Mihail Vanin, ülkesinin füze kalkanı projesine karşı olduğunu yinelerken, "Danimarka, Rusya'ya karşı tehididin bir parçası olacaktır ve bu pek barışçıl değil. İlişkileri yaralar. Danimarka savaş gemileri Rus nükleer füzelerinin hedefi olur" diye konuştu.

"NATO MÜTTEFİKLERİNİ KORUR"

NATO Sözcüsü Oana Lungescu ise Rusya'dan gelen bu tehdide sert yanıt verdi. Lungescu Danimarka'nın NATO üyesi olduğunu söyleyip, "NATO tüm müttefiklerini herhangi bir tehdide kaşrı korur" dedi. Lungescu, "Şunu açıkça ifade ediyoruz: Bu füze savunma sistemi Rusya'ya ya da başka bir ülkeye karşı bir önlem değil. Bu herhangi bir füze tehdidine yönelik bir adım" ifadelerini kullandı.

FÜZE KALKANI PROJESİ AMERİKA'NIN FİKRİ

Danimarka ağustos ayında NATO'nun füze kalkanı projesine katılma isteğini dile getirmişti. ABD'nin eski Başkanı George Bush zamanında ortaya atılan füze kalkanı projesinin İran'ın muhtemel nükleer programına karşı tasarlandığı açıklansa da Rusya buna karşı çıktı. Kendi nükleer gücünün ve caydırıcılığının sınırlandırılacağı itirazını getiren Moskova kalkan projesine katılmak isteyen Çek Cumhuriyeti, Polonya ve Romanya gibi ülkeleri de tehdit etti. Obama yönetimi ise füze kalkanı projesini değiştirip, denizde ve karada radar sistemleri konuşlandırılmasını öngören bir revizyon yaptı.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Rusya Federasyonu Danimarka Kopenhag Sıkıcı Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500

Yorumlar (52)

antalya:

bu ruslar kadar bos insan yok ancak laf var icraat yok hadi hodri meydan vur bakalim Amerika sana izin veriyo mu?

18
54
yanıtYanıtla
kurdi civan:

amerikayi sonuna kadar destekleriz

15
36
yanıtYanıtla
seyit yildiz:

dunyayi karistiran abd ingt ve israil uclu rusya abd burnunun dibine vuze kalkani dikse acaba abd neder abd once israildeki nukler silahlari temizlesin abd iraka girip silahvar diye birsey bulamadi rusya hakli irana desen aynisini uygulamaya kalkiyor dunya sadece abd ibaret deyil rusya hakli

14
27
yanıtYanıtla
turk:

:)))) putun delirmiş kırımı aldı her kuşun etı yenmez putin abi

4
34
yanıtYanıtla
Gurbetçi 34mobilWeb@haberler.com:

Hadelan yiyin birbirinizi çok güzel olacak

5
30
yanıtYanıtla
Danimarkayi Pandikle,putin:

Hadi Putin, karikatüristci , danimarkaya Cizik at! bütün islam aleminin hayir duasini alirsin!

23
9
yanıtYanıtla
miharbimobilWeb@haberler.com:

Güclü devlet tabi sabrımızı sınamayın yerine direk tehdit ediyor

20
4
yanıtYanıtla
türkiyemmobilWeb@haberler.com:

Rusya başa bela olacak..

16
7
yanıtYanıtla
rusçu ruhi:

Rusyanın hiç şakası olmaz;kodumu oturtur Rusya. . .

17
5
yanıtYanıtla
tarihçii:

hayranım rusyaya putin gibi bir liderimiz olmadı

14
6
yanıtYanıtla
Tüm 52 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title