Haberler

Rusya'dan Transdinyester Bölgesine Farklı Tutum

Rusya, Eski Sscb'nin Dağılmasından Beri Sorun Olan, Moldova'da Ruslar'ın Yaşadığı Ayrılıkçı Transdinyester Bölgesine İlişkin Moldova Hükümetinin Çözüm Çabalarını Desteklediğini Açıkladı ve Ayrılıkçı Lider Vladimir Smirnov'a, Aradığı Desteği Vermedi.

Rusya, eski SSCB'nin dağılmasından beri sorun olan, Moldova'da Ruslar'ın yaşadığı ayrılıkçı Transdinyester bölgesine ilişkin Moldova hükümetinin çözüm çabalarını desteklediğini açıkladı ve ayrılıkçı lider Vladimir Smirnov'a, aradığı desteği vermedi.

Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev'in dış politika başdanışmanı Sergey Prikhodko, ''Moldova Devlet Başkanı Vladimir Voronin'in, Transdinyester'deki barış sürecindeki çabalarını destekliyoruz ve yardım isteklerine olumlu karşılık vermeye hazırız'' dedi.

Prikhodko, Moskova'nın, bu çerçevede ayrılıkçı lider Vladimir Smirnov ile birkaç gün içinde görüşmeler yapacağını belirterek, Smirnov'a, Moldova hükümetiyle uzlaşması ve sorunun çözüme kavuşturulması yönünde baskı yapılacağının işaretini verdi.

Smirnov, Rusya'nın Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarını tanımasının ardından, Moskova'nın kendilerine karşı da aynı yaklaşımı benimsemesini istemişti. Ancak Prikhodko'nun açıklamalarıyla Moskova, Moldova'daki Transdinyester sorununda farklı bir tutum takındığını ortaya koymuş oldu.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title