Haberler

    Rusya'dan Portekiz'e Yardım Eli

    Portekiz'de devam eden orman yangınları halen kontrol altına alınamazken, Rusya'dan yardım eli uzandı.

    Portekiz'de devam eden orman yangınları halen kontrol altına alınamazken, Rusya'dan yardım eli uzandı. Moskova, 12 bin litre su taşıma kapasitesine sahip 2 adet Be-200 tipi yangın söndürme uçağını bölgeye gönderdi. Uçakların 12 saat içinde yangınlara müdahale etmesi bekleniyor.

    Orman yangınlarına teslim olan Portekiz'de şu ana kadar 3 kişi hayatını kaybetti. Yüzlerce kişi ise yaralandı. Lizbon hükümeti 150'ye yakın yerde devam eden yangınları söndürmek için uluslararası yardım talep etmişti. Çalışmalara ayrıca İtalya, İspanya ve Fas da destek veriyor.

    Orman yangınlarının etkisi altına aldığı bir başka ülke ise komşu İspanya. Ülkenin kuzeybatısındaki Galiçya bölgesinde 9 farklı yerde devam yangınlar henüz kontrol altına alınamadı.

    Öte yandan geçtiğimiz gün Fransa'nın güney kesiminde, Marsilya ve çevresindeki bir çok bölgede başlayan yangınlar kontrol altına alındı. Fakat birkaç itfaiyecinin yaralandığı belirtildi.

    Yazar:

    Etiketler:Gönderildi: 14 Ağustos 2016

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Portekiz İspanya Moskova Rusya Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title